Την αποπομπή του Νίκου Χαρδαλιά, αλλά και ουσιαστικές απαντήσεις επιμένει να ζητά από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το μείζον θέμα που προέκυψε από το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο, με άνωθεν εντολή του του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας μπήκαν στην χώρα 4 μέλη της Φενέρμπαχτσε που νοσούσαν με κορονοϊό λίγο πριν το δεύτερο lockdown στην χώρα.

Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της ΟΕΝΓΕ για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων που δρομολογεί το Μέγαρο Μαξίμου, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «την ώρα που η κυβέρνηση κουνούσε το δάχτυλο στους πολίτες, δεν έκαναν ελέγχους ή με πολιτικές αποφάσεις επέτρεπαν να περάσουν στη χώρα κρούσματα».

Χαρακτήρισε «πολύ σοβαρά τα δημοσιεύματα που θα πρέπει να εξετάσει η Δικαιοσύνη ενδελεχώς», επισημαίνοντας πως «αποδεικνύουν και μία εγκληματική στάση σε σχέση με την προστασία της δημόσιας Υγείας».

Υπενθυμίζεται πως για το θέμα υπάρχει παρέμβαση της Δικαιοσύνης που έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων, ενώ από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς μιλά για συκοφαντικό δημοσίευμα και απείλησε με αγωγή την εφημερίδα που δημοσίευσε τα SMS, καλώντας ωστόσο παράλληλα τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τις αποκαλύψεις.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Με τη σειρά τους τα στελέχη της αντιπολίτευσης θέτουν μια σειρά από ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα από την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Πολτικής Προστασίας:

Έχει περάσει μία μέρα και ο κ. Χαρδαλιάς βγάζει την ουρά του απέξω, εκτοξεύει απειλές αλλά δεν έχει απαντήσει επί της ουσίας:

1. Για ποιο λόγο δεν διέταξε καν να γίνει μία αυτονόητη ΕΔΕ ώστε να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις; Τι φοβάται;

2. Γιατί δεν κάνει μήνυση στους αξιωματούχους της Πολιτικής Προστασίας εάν είναι ψευδή όσα λένε στη συνομιλία τους για «εντολή Χαρδαλιά» να μπουν στη χώρα χωρίς έλεγχο εμπύρετα μέλη της Φενερμπαχτσέ;

3. Για ποιο λόγο κρατικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν «πακιστανικά» τηλέφωνα σαν μαφιόζοι; Τι έχουν να κρύψουν ο κ. Χαρδαλιάς και οι υφιστάμενοί του και από ποιους φυλάγονται;

4. Για να αγοράζει «πακιστανικά» τηλέφωνα ψήφισε ώστε να έχει η Πολιτική Προστασία μυστικά κονδύλια;

Και τέλος ένα ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη: Για πόσο θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα και να καλύπτει τον κ. Χαρδαλιά;

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις