Με δύο διαρροές από το στρατόπεδο του «ναι» εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής που προτείνει την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Στη μυστική ψηφοφορία, με κάλπη, που διεξήχθη, έλαβαν μέρος 277 βουλευτές με τον εγκαλούμενο Νίκο Παππά να μην έχει δικαίωμα ψήφου.

Εξ αυτών, 178 είπαν «ναι» στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, 86 κατά (συν ένας από την κοινοβουλευτική δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης), ενώ 12 δήλωσαν «παρών».

Από το αποτέλεσμα προκύπτει πως δύο βουλευτές (είτε από τη ΝΔ, είτε από το ΚΙΝΑΛ, είτε ένας από κάθε κόμμα) βγήκαν στο «αντάρτικο», καθώς στην κάλπη βρέθηκε ένα επιπλέον «όχι» κι ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Απόντες ήταν τρεις από τους δεκαπέντε βουλευτές του ΚΚΕ. Από τη διαδικασία είχαν αποχωρήσει οι 10 βουλευτές της Ελληνικής Λύσης και οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Κόντρα ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για το αποτέλεσμα

Σχετικά με τους βουλευτές που βγήκαν στο «αντάρτικο» και σε ποιο κόμμα ανήκουν, ο Θανάσης Πλεύρης δήλωσε: «Μην ψάχνετε στη ΝΔ τις διαρροές».

«Ας ψάξει η ΝΔ στους Καραμανλικούς βουλευτές. Ούτως ή άλλως, ο κύριος Τσίπρας έπλεξε σήμερα στην ομιλία του το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή» σχολίασε πηγή του ΚΙΝΑΛ.

«Ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθεια να αποπροσανατολίσει από τις αλλεπάλληλες αποτυχίες του σε όλα τα μείζονα που απειλούν τους πολίτες και να υπηρετήσει τις απαιτήσεις της διαπλοκής, όπως φαίνεται δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους βουλευτές του» σχολίασαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δήλωση Νίκου Παππά

«Η Ν.Δ. συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματική της σκοπιμότητας», αναφέρει ο Νίκος Παππάς μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

«Η Ν.Δ. ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της, υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον μου. Και, μάλιστα, με διαρροές. Η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματική της σκοπιμότητας. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

Μετά την παραπάνω απόφαση της Βουλής, το σώμα θα προχωρήσει στην κλήρωση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου, του Δικαστικού Συμβουλίου και της εισαγγελικής αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις