Από το πρωί της Κυριακής, η Τουρκία, που βρίσκεται στο έλεος φονικών πυρκαγιών, με δημοσιεύματα στήνει προβοκάτσια, με νεκρό Τούρκο πολίτη από ελληνικά πυρά στις όχθες του ποταμού.

Η απάντηση στους τουρκικούς ισχυρισμούς για το δήθεν επεισόδιο αλλά και στην κίνηση της Άγκυρας να προχωρήσει σε διάβημα και να καλέσει για εξηγήσεις την Επιτεραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στην τουρκική πρωτεύουσα, ήταν άμεση.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για ισχυρισμούς οι οποίοι απορρίπτονται στο σύνολό τους και επισημαίνει στην τουρκική πλευρά να φυλά τα σύνορά της.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Έβρος σύνορα: «Απορρίπτονται στο σύνολο τους οι τουρκικές αιτιάσεις», η απάντηση του ΥΠΕΞ

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Μετά το υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Αστυνομία έσπευσε να διαψεύσει τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

«Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Έβρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις