Η ορκωμοσία των νέων Υπουργών και υφυπουργών πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η ορκωμοσία των κ.κ. Σκέρτσου, Οικονόμου, Τριαντόπουλου, Λιβάνιου και Στύλιου έγινε από τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, ο οποίος ευχήθηκε στα πέντε κυβερνητικά στελέχη, «καλή δύναμη να έχετε». Ακολούθησαν τα καθιερωμένα «πηγαδάκια» με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους πέντε υπουργούς και υφυπουργούς, ενώ παρευρέθησαν και λιγοστοί συγγενείς τους.

Ο μίνι ανασχηματισμόςστην κυβέρνηση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αποφασίστηκε με αφορμή την αναβάθμιση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Αναμφισβήτητα το πρόσωπο της ημέρας είναι ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ο οποίος όταν τον πλησίασαν οι δημοσιογράφοι ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό. «Έχουμε να κάνουμε πολλά. Έχουμε δύσκολο έργο» είπε, καθώς αναλαμβάνει κρίσιμες αρμοδιότητες.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος

«Είμαστε σε περίσταση δύσκολη διότι δοκιμάστηκε ο τόπος από τις πυρκαγιές. Έχουμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα για να επιστρέψουμε στην κατάσταση που ήταν τα πράγματα πριν» είπε στην κάμερα της ΕΡΤ προσερχόμενος ο Γιώργος Στύλιος, βουλευτής Άρτας, που αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου. Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικός ο τομέας της αγροτικής οικονομίας. «Θα δουλέψουμε καλά και δυνατά», σημείωσε.

«Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Αυτό έχουμε μπροστά μας και αυτό θα πράξουμε» είπε ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος που αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

«Από την ερχόμενη εβδομάδα θα τα λέμε πολύ συχνά» είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ο νέος κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Έχουμε να αναδείξουμε το έργο της κυβέρνησης. Είναι δύσκολη στιγμή, θα παλέψουμε, θα τα καταφέρουμε» είπε νωρίτερα μπαίνοντας στο προεδρικό για την ορκωμοσία.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ιωάννης Οικονόμου

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφυγε περπατώντας για το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις ωστόσο ακούγοντας τους δημοσιογράφους να τον ρωτούν “πότε θα γίνει ο κανονικός ανασχηματισμός;” αρκέστηκε απλά να χαμογελάσει.

Φωτογραφικά «κλικς»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ορκομωσία

Ο νέος κυβερνητικός, εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ορκωμοσία

Ο Άκης Σκέρτσος στην ορκωμοσία

Ο Ιωάννης Οικονόμου και ο Χρήστος Τριαντόπουλος κατά την ορκωμοσία

Οι αλλαγές στον ανασχηματισμό

Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβαθμίζοντας μεταξύ άλλων τους Άκη Σκέρτσο, Χρήστο Τριαντόπουλο και Γιάννη Οικονόμου.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Με αφορμή την αναβάθμιση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συντελούνται οι ακόλουθες αλλαγές:

  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.
  • Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος

  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις