Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει του ταξιδιού στη Νέα Υόρκη. Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Ερντογάν αναχωρώντας από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και ενόψει του ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη, μίλησε για τη συνάντηση των δύο ηγετών, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ.

«Ανεπιθύμητες δηλώσεις» στη Σύνοδο του EUMED 9

«Εμείς θα πραγματοποιήσουμε το αίτημα του Μητσοτακη στις ΗΠΑ. Εκεί έχουμε συνάντηση μαζί του», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, που αναφέρθηκε εκ νέου στην πρόσφατη σύνοδο του EUMED 9 στην Αθήνα λέγοντας:

«Όμως σε αυτή τη συνάντηση των «9» που διοργάνωσαν έγιναν ανεπιθύμητες δηλώσεις. Βέβαια το υπουργείο Εξωτερικών μας έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις. Εκεί θα δούμε πόσο ειλικρινείς είναι και πόσο θα αντισταθούν. Η Τουρκία σε αυτό το σημείο δεν είναι ο θυρωρός (υπηρέτης) κανενός. Εμείς από τους απέναντί μας πρέπει να δούμε με εντιμότητα τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Αν δεν τα δούμε, τότε θα πάρουμε την απαραίτητη απόφαση και θα κάνουμε τα ανάλογα βήματα».

Ωστόσο στην πρόσφατη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, λέγοντας «άλλωστε νομίζω ότι και τα προγράμματά μας δεν συμπίπτουν».

Κυβερνητικά στελέχη: Δεν συμπίπτουν τα προγράμματα Μητσοτάκη-Ερντογάν

Κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν άγνοια για την υποτιθέμενη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στην Νέα Υόρκη, την οποία προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος . Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, όταν ερωτήθηκαν σχετικά, ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας ολοκληρώνει την παρουσία του στη Νέα Υόρκη στις 22 Σεπτεμβρίου, με βάση και το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Προεδρίας. Την ημέρα, δηλαδή, που αργά το βράδυ είναι προγραμματισμένη η άφιξη του κ. Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Μητσοτάκης: Συμφωνήσαμε με τον Ερντογάν για πρόσφυγες κοντά στην πατρίδα τους

Παράλληλα, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός είχε σημειώσει ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.”Δεν συμπίπτουν από ό,τι αντιλαμβάνομαι και τα προγράμματα μας. Δεν θα βρεθούμε δηλαδή τις ίδιες μέρες στη Νέα Υόρκη”, είχε αναφέρει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις