Στην Αθήνα βρίσκεται ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ως επίσημος προσκεκλημένος του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Ο κ. Ιμάμογλου έφτασε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών όπου τον υποδέχθηκε ο κ. Μπακογιάννης. Μετά τις συνομιλίες των δύο δημάρχων θα ακολουθούσουν κοινές δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 13:00, οι δύο δήμαρχοι θα επισκεφθούν το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνουν δεκτοί σε συνάντηση διάρκειας μισής ώρας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το απόγευμα, ο δήμαρχος Αθηναίων θα συνοδεύσει τον κ. Ιμάμογλου σε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ενώ στις 21:00 θα επισκεφθούν το Ηρώδειο προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση Monica Bellucci, Maria Callas: Letters and Memories.

Στο πλαίσιο της ξενάγησης του δημάρχου Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα, αύριο Τετάρτη στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά, ενώ στη συνέχεια ο κ. Ιμάμογλου θα επισκεφθεί -συνοδεία του δημάρχου Αθηναίων- την περιοχή της πλατείας Συντάγματος και το Ζάππειο, προκειμένου να δουν τα έργα αστικής ανάπλασης που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην έκθεση «Portals» του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, στη Λένορμαν, ενώ ο κ. Ιμάμογλου θα αναχωρήσει το βράδυ της Τετάρτης για την Κωνσταντινούπολη.

Σε συνέντευξη του στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Αριάνα Φερεντίνου διατύπωσε την χαρά του για την επίσκεψη αυτή χαρακτηρίζοντας την πολύ χρήσιμή και πολύτιμη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ενισχυθούν οι σχέσεις των δύο χωρών και των δύο πόλεων. Για τις σχέσεις των δύο χωρών είπε ότι η διευθέτηση τους και η επίλυση των προβλημάτων με τον καλύτερο τρόπο, θα μεταδώσει θετικά αισθήματα, ειρήνης και ηρεμίας στην γύρω περιοχή.

Όπως δήλωσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την επίσκεψη. Και βλέπω την επίσκεψη στον κ. Μπακογιάννη πολύ χρήσιμη και πολύτιμη. Πιστεύω ότι θα ενισχυθούν οι σχέσεις των δύο χωρών και των δύο πόλεων. Είμαστε δύο δήμαρχοι δύο πολύ σημαντικών πόλεων που συναντιούνται».

-Οι Έλληνες πολίτες σας γνωρίζουν. Είσαστε πολύ γνωστός. Νοιώθετε ότι τους γνωρίζετε και εσείς;

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου απάντησε πως: «Για να σας πω την αλήθεια το να σε γνωρίζουν είναι ωραίο πράγμα, αλλά είμαι περίεργος να μάθω πως με γνωρίζουν. Εγώ είμαι κάποιος που σκέφτεται ότι οι σχέσεις των δυο χωρών (μας) είναι ιδιαίτερα πολύτιμες.Την ίδια στιγμή και ως πολιτικός τις θεωρώ πολύτιμες, επειδή η διευθέτηση των σχέσεων Τουρκίας και Ελλάδας με τον καλύτερο τρόπο και η επίλυση των προβλημάτων κατά τη γνώμη μου θα μεταδώσει θετικά αισθήματα, ειρήνης και ηρεμίας στην γύρω περιοχή, για αυτό το λόγο αποδίδω σημασία σε αυτές τις σχέσεις».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις