Εσωκομματική διαμάχη ξεκίνησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος σε άρθρο του άσκησε εμμέσως κριτική στην ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ μιλώντας για “ανιαρή ισοπαλία με τον Μητσοτάκη”. Μάλιστα ανέφερε πως σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές, θα μπορούσε να μην είναι ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός, αλλά κάποιο άλλο πρόσωπο.

Οι αντιδράσεις

Η πρώτη αντίδραση στα όσα έγραψε ο Στέλιος Κούλογλου ήταν αυτή του Παύλου Πολάκη, μέσω Facebook. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός «απαίτησε» (“Άκου Κούλογλου”) από τον Στέλιο Κούλογλου να τον ακούσει να του λέει πως μάλλον… χρειάζεται γυαλιά, πως είναι βαθιά νυχτωμένος και πως ίσως πρέπει να ξεκουραστεί από την πολιτική και να γυρίσει στη δημοσιογραφία. Έγραψε ο Παύλος Πολάκης: «Ο Αλέξης Τσίπρας ΘΑ ΕΙΝΑΙ με την ψήφο του λαού πρωθυπουργός της χώρας μετά τις επόμενες εκλογές για να κάνουμε τη νέα αρχή για μας και τα παιδιά μας, μακρυά και απέναντι από το ΦΑΓΟΠΟΤΙ της διαπλοκής και το μεσαίωνα που φτιάχνει το Μητσοτακεικο!

Αν εσύ είδες «ισοπαλία» στη ΔΕΘ, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά.

Αν ονειρεύεσαι πρωθυπουργό «εκ προσωπικοτήτων» που θα υπαγορεύσουν τα διάφορα κέντρα είσαι βαθειά νυχτωμένος και μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική και να ασχοληθείς μόνο με τη δημοσιογραφία».

Βέβαια, δεν ήταν ο μοναδικός που αντέδρασε. Χωρίς, πάντως, να κατονομάσει τον Στέλιο Κούλογλου, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας συντάχθηκε και ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Όχι ισοπαλία, όχι αυτογκόλ» ήταν το δικό του μήνυμα.

«Είμαστε διαφορετικοί κόσμοι ιδεολογικά, στρατηγικά, αξιακά με τη Ν.Δ. Τσίπρας με την κοινωνία και πρόγραμμα κοστολογημένο. Μητσοτάκης με την παρασιτική ολιγαρχία. Πού την είδαν κάποιοι την ισοπαλία; Η προοδευτική διακυβέρνηση δεν έχει ανάγκη πρωθυπουργό μαριονέτα του συστήματος», ήταν η αντίδραση του Παναγιώτη Ρήγα, πρώην υπουργού και πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσακαλώτος: Δεν είμαστε σταλινικό κόμμα

Από την άλλη πλευρά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέσω συνέντευξης του στον Αθήνα 9,84, επιτέθηκε έμμεσα στον Παύλο Πολάκη και υπερασπίστηκε τη δυνατότητα του Στέλιου Κούλογλου να ασκεί κριτική. Η παρέμβαση αυτή είναι η πρώτη υπέρ του ευρωβουλευτή.

«Δεν είμαστε σταλινικό κόμμα, δεν υπακούμε στα πάντα, εκφραζόμαστε ελεύθερα και ο καθένας έχει το ύφος του είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς. Με συντροφικό τρόπο μπορούμε να λύσουμε τις διαφωνίες μας», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών που δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του κατά την επίσκεψη Τσίπρα στη ΔΕΘ αλλά επανεμφανίστηκε όταν άρχισε ο καυγάς.

Τσακαλώτος Οικονόμου κόντρα

Η παρέμβαση Τσακαλώτου

«Δεν έχει καταλάβει η κυβέρνηση ότι η τριπλή κρίση-οικονομική, υγειονομική, κλιματική- δεν είναι παροδική. Παγκοσμίως ο κόσμος καταλαβαίνει ότι κάτι πολύ σοβαρό έχει αλλάξει μετά το 2009 και η ΝΔ θεωρεί ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλες αυτές τις κρίσεις και μετά να ευνοήσουμε με το νεοφιλελεύθερο σύστημα αυτούς που ευνοούμε. Δεν ευνοεί όμως τους εργαζόμενους» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Τσακαλώτος.

«Ο κόσμος μιλάει για την ανισότητα του εισοδήματος και οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν για τη συμπίεση των μισθών» πρόσθεσε.

Προέβλεψε ότι η ανάπτυξη θα έρθει το 2022-2023, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα βοηθήσει προκειμένου να μην υπάρχουν ανισότητες.

«Δεν έχω επενδύσει ποτέ στη καταστροφή, ούτε θεωρώ ότι η Αριστερά θα πάει καλά όταν τα πράγματα πάνε χειρότερα. Αντιθέτως πιστεύω ότι η Αριστερά μπορεί να πάει καλύτερα και όταν θα υπάρχει ανάκαμψη γιατί ο κόσμος τότε θα καταλάβει ότι η ανάπτυξη αυτή δεν έχει τα ποιοτικά στοιχεία για να βοηθήσει τη δική του οικογένεια, τη δική του τάξη και ότι δεν είναι και βιώσιμη. Θα έχει ανάπτυξη και το 2022 και το 2023 αλλά αμφισβητώ το πως μπορεί να αλλάξει ριζικά και ποιο δίκαια τα πράγματα όταν δεν έχουμε καταλάβει τη διαφορά του προβλήματος της τριπλής κρίσης».

Επανήλθε ο Κούλογλου

Σε εκπομπή του Action24, εμφανίστηκε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, λίγες ώρες μετά το θέμα που δημιουργήθηκε.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, απάντησε: “Εγώ είμαι 30 χρόνια στη δημοσιογραφία και κανείς δεν θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα του λόγου. Και οι Ευρωβουλευτές πρέπει να συμβάλουν, στο καλό της παράταξης αλλά και της χώρας”. “Ήταν μία ισοπαλία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκτός έδρας. Δε θέλω να ασχοληθώ με τις αναρτήσεις του Πολάκη, έχω πιο σημαντικά πράγματα”, πρόσθεσε. “Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μου έχει πει ότι μπορώ να υπογράφω τα άρθρα με την κριτική μου και την υπογραφή μου. Από την λογοδιάρροια του Facebook, εγώ είμαι εμβολιασμένος”, συμπλήρωσε.

“Ο Τσίπρας θα πρέπει να γίνει πρωθυπουργός σε μία προοδευτική κυβέρνηση, απλώς θα μπορούσε επικοινωνιακά να το αφήσει ανοιχτό για να ξεκινήσει η συζήτηση για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου”, απάντησε στην ερώτηση για το εάν εννοεί πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κάνει πίσω σε μία πιθανή πρωθυπουργοποίησή του σε περίπτωση “προοδευτικής κυβέρνησης”.

“Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ιδέες αλλά έχει επικοινωνία, ο Τσίπρας έχει ιδέες αλλά δεν έχει επικοινωνία”, διευκρίνισε ο κ. Κούλογλου.

Τζανακόπουλος: Ο κ. Κούλογλου εκθέτει τον εαυτό του

Την ώρα που πάντως ο κ. Κούλογλου έκανε δηλώσεις στο Action, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλούσε στο Kontra News διατυπώνοντας τη δική του θέση.

Έκανε λόγο για προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ για τον κ. Κούλογλου είπε ότι “εκθέτει τον ίδιο του το εαυτό, αλλά η πολιτική δεν είναι αρένα για να μιλάμε για ισοπαλίες. Όλα αυτά κινούνται στη σφαίρα μιας κακής ποιότητας δημοσιογραφίας”, ανέφερε με νόημα.

“Οι θέσεις του κ. Τσίπρα ήταν πολύ καθαρές και κατανοητές. Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη είναι για το 5% της ελληνικής κοινωνίας, η δική μας για το 95%. Ο κ. Μητσοτάκης κινείται βάσει της ιδεολογικής του εμμονής με γνώμονα το μεγάλο κεφάλαιο”, συνέχισε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. “Είναι δύο κόσμοι που συγκρούονται”.

Σήμερα, πάντως ο Στέλιος Κούλογλου αναδιπλώθηκε με διορθωτικές δηλώσεις μιλώντας στην Αυγή και ζητώντας προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα

[Διαβάστε περισσότερα]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις