Κεραμέως κρούσματα σχολεία: Η επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία, παρακολουθείται πολύ στενά με την αρωγή των ειδικών και του υπουργείου Υγείας, τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως εξήγησε η κ. Κεραμέως, μετά από δύο εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων, έχουμε λιγότερα κρούσματα απ’ ότι είχαμε τον Αύγουστο όταν τα σχολεία ήταν κλειστά. Η υπουργός ειδικότερα, έδωσε ως παράδειγμα τον Δεκαπενταύγουστο, που σε παιδιά ηλικίας 4- 18 ετών καταγράφονταν 5371 κρούσματα.

Τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων είχαμε 3.727 κρούσματα εβδομαδιαίως. Όπως εξήγησε, αυτό δικαιολογείται από το γεγονός πως τον Αύγουστο δεν υπήρχαν πρωτόκολλα και τα παιδιά δεν βίωναν την καθημερινότητά τους κάτω από ένα αυστηρό πλαίσιο τήρησης μέτρων, πράγμα που συμβαίνει τώρα που επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις.

σχολεία μαθητές μάσκες

Κεραμέως κρούσματα σχολεία: Οι εμβολιασμοί στους εκπαιδευτικούς

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας επισήμανε τη σημασία του γεγονότος πως πλέον έχουν γίνει και εμβολιασμοί αναφέροντας πως ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι και μεταδίδουν πρωτίστως, πέρσι ήταν όλοι ανεμβολίαστοι ενώ φέτος έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 82% κι αν λάβουμε υπόψιν ότι κάποιοι από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν νοσήσει, αντιλαμβανόμαστε πως το τείχος ανοσίας είναι ακόμη ισχυρότερο.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά τον εμβολιασμό σε παιδιά, ειδικά για το Λύκειο, οι μαθητές που έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό υπολογίζονται σε τουλάχιστον 35%.

«Θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια ακόμη», παραδέχτηκε. Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση στο πλαίσιο της επιτροπής των ειδικών για να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

Μάριος Λαζανάς: Υπό αναθεώρηση τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο  λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής, Μάριος Λαζανάς, είχε επισημάνει με έμφαση ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία είναι υπό σκέψη και μπορεί άμεσα να αναθεωρηθούν. Ανέφερε συγκεκριμένα το μέτρο «50+1» δηλαδή το κλείσιμο τμήματος μόνο εάν μολυνθούν με κορονοϊό πάνω από τους μισούς μαθητές, λέγοντας ότι μπορεί να αναθεωρηθεί. [Διαβάστε περισσότερα]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις