Αυτή την ώρα μιλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Παρακολουθήστε live τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το Μουσείο του Λούβρου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Αντριάνα Παρασκευοπούλου και Νίκο Αλιάγα.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε από το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη γαλλική πρωτεύουσα για τα εγκαίνια της έκθεσης «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας».

«Θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τον πρόεδρο Μακρόν και αύριο το πρωί θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Κατευθυνόμαστε μία ουσιαστική εμβάθυνσης συμμαχίας με τη Γαλλία. Κάντε λίγο υπομονή. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως είναι επιτακτική η στρατηγική αυτονομία της ΕΕ», είπε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση που αφορούσε την αμυντική συμφωνία των δύο χωρών η οποία αναμένεται να περιλαμβάνει την αγορά φρεγατών.

O κ. Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι ανάγκη να φυλάσσονται τα ευρωπαϊκά σύνορα, ενώ σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει κάποιο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία σημείωσε: «Την άνοιξη έκανα πρόβλεψη για ένα ήσυχο καλοκαίρι. Η Τουρκία έχει αντιληφθεί ότι η ένταση δεν εξυπηρετεί κανένας και πως η Ελλάδα υπερασπίζεται τα δικαιώματά της. Δεν βλέπω τον λόγο να μην έχουμε ήσυχο φθινόπωρο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις