Ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας- Γαλλίας, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει την αμυντική συμφωνία Ελλάδας Γαλλίας εφόσον δεν αλλάξει κάτι στο άρθρο 2 και το άρθρο 18.

Τσίπρας: “Οι Έλληνες στρατιώτες να πολεμούν για να υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα”

Ανέφερε μάλιστα ότι άμεσα ή μελλοντικά, βάσει του άρθρου 31 μπορεί να γίνουν αλλαγές στη συμφωνία, ενώ δεσμεύτηκε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί εκ νέου τα άρθρα αυτά, για να μην υποχρεούνται από τη συμφωνία Έλληνες στρατιώτες να πολεμούν για ξένα συμφέροντα.

Μητσοτάκης: Πρόκειται για συμφωνία και όχι Συνθήκη

Για το ίδιο άρθρο 31 έκανε αναφορά στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας για την παράγραφο 4 του συγκεκριμένου άρθρου τόνισε πως πρόκειται για συμφωνία και όχι Συνθήκη που παράγει διεθνές δίκιο και για αυτό στην παράγραφο 4 του άρθρου 31 αναφέρεται ότι η συμφωνία μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταγγελθεί από ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη

Τι προβλέπει το άρθρο 31 

Το άρθρο 31 της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας Γαλλίας και συγκεκριμένα η παράγραφος 3 προβλέπει ότι με σύμφωνη γνώμη των δύο μερών η συμφωνία μπορεί να τροποποιηθεί. Μιλάει γενικά μάλιστα για την ισχύ της συμφωνίας και πότε αυτή μπορεί να ανακληθεί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις