ΚΙΝΑΛ Εκλογές: Η κατάσταση της υγείας της πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση της υποψηφιότητάς της για την προεδρία του κόμματος, στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου. Τα επιτελεία των τριών υποψηφίων και της Φώφης Γεννηματά ήρθαν σε συνεννόηση για τη συνέχεια των διαδικασιών και την διεξαγωγή των εκλογών στην ώρα τους.

Ωστόσο τα σενάρια που θέλουν και τέταρτο στέλεχος του κόμματος να διεκδικεί την προεδρία όλο και πληθαίνουν. Οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών κάνουν λόγο για ηχηρά ονόματα, με κομματικό έρεισμα και διάθεση να αναλάβουν τον κομβικό κομματικό ρόλο και να ανταποκριθούν στον πολιτικό στόχο που δεν είναι άλλος, από τη διεύρυνση της εκλογικής βάσης και την άνοδο των εκλογικών ποσοστών.

Θα είναι ο Παπανδρέου υποψήφιος;

«Πως θα εκπροσωπηθεί η πλευρά της Γεννηματά στο συνέδριο που θα ακολουθήσει την εκλογή;», ήταν ένα από τα ερωτήματα που έπεσαν στο τραπέζι της Χαριλάου Τρικούπη – όπως έπεσαν και ορισμένα ονόματα δυνητικών υποψηφίων , όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ έγιναν αναφορές στον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και ένα σημαντικό στέλεχος, πρώην υπουργό, ο οποίος ωστόσο είναι εκτός Βουλής.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται πιέσεις από στελέχη του, ωστόσο λέει σε συνεργάτες του ότι αυτό που προέχει στη δεδομένη συγκυρία είναι η υγεία της Φώφης Γεννηματά. Στενοί συνεργάτες του , πρώην βουλευτές, σημείωναν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε ο πρώην πρωθυπουργός να θεωρηθεί ότι είδε την ασθένεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ως μία ευκαιρία να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος του οποίου είναι συνιδρυτής, ως πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ.

Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι – Λοβέρδος, Ανδρουλάκης και Καστανίδης – είναι σε συνεννόηση για τα διαδικαστικά και έχουν ολοκληρώσει την συλλογή των υπογραφών, ενώ έχουν διακόψει προσωρινά τις δημόσιες προεκλογικές εμφανίσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις