Κικίλιας από τη Σμύρνη: «Ζούμε σε ευαίσθητους καιρούς και εποχές, κάποιες φορές δύσκολες, αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι ο τουρισμός, τα ταξίδια, είναι αυτό το πλαίσιο στο οποίο μπορούμε και θα μπορέσουμε να δουλέψουμε ακόμη καλύτερα και να συνεργαστούμε» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ομιλία του στο 9ο Φόρουμ Τουρισμού Τουρκίας-Ελλάδας και της 4ης Κοινής Επιτροπής Τουρισμού που διεξάγεται στη Σμύρνη.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως νιώθει ιδιαίτερη χαρά που μετά από δέκα χρόνια γίνεται εκ νέου η αντίστοιχη εκδήλωση της μικτής επιτροπής και μάλιστα με τρόπο εποικοδομητικό.
Επισήμανε ότι είναι και «δική μας επιδίωξη να αυξήσουμε τις πόλεις και τα νησιά που θα συνδεθούν ακτοπλοϊκώς».

«Αν θα έπρεπε να ιεραρχήσω τις στοχεύσεις με βάση την πανδημία και με σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα -όπου και οι δυο χώρες έχουν κάνει σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση ενισχύοντας τα εθνικά συστήματα υγείας τους- είναι να μειώσουμε την γραφειοκρατία και να διευκολύνουμε το ταξίδι από την Τουρκία στην Ελλάδα αλλά και από την Ελλάδα στην Τουρκία. Οι επισκέπτες από την Τουρκία είναι καλοδεχούμενοι, ποιοτικοί τουρίστες και θέλουμε να ενισχύσουμε το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία» δήλωσε.

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στην αποστολή που τον συνοδεύει λέγοντας ότι είναι «πρακτικός άνθρωπος» για αυτό έχει φέρει μαζί του «τεχνοκράτες, επαγγελματίες, αεροπορικές εταιρείες για να συνεργαστούν μαζί σας και να έχουμε ένα μετρήσιμο αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις