Σοβαρά ενοχλημένη είναι η ελληνική κυβέρνηση για τη στάση ισπανικής κυβέρνησης Σάντσεθ η οποία ουσιαστικά κινείται σε τροχιά αναβάθμισης των σχέσεών της με την Τουρκία και της στρατιωτικής τους συνεργασίας.

Με αφορμή την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα και τις συμφωνίες για πώληση ισπανικού αεροπλανοφόρου και ίσως και ενός υποβρυχίου στην Τουρκία, ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξέφρασε ανοιχτά τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης και άφησε σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης της Ισπανίας ότι κινείται εκτός του πλαισίου των αποφάσεων της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

«Παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις (σ.σ. Σάντσεθ και Ερντογάν) και θα παρακολουθούμε την όλη εξέλιξη» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υπογραμμίζοντας ότι «είναι αυτονόητο πως τα κράτη μέλη δεσμεύονται από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε σχέση με την παραβατικότητα της Τουρκίας και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

«Όφειλε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας να λάβει υπόψη του τις αποφάσεις της ΕΕ» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου και σημείωσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ισπανία έχει εκφράσει την αντίθεσή του με την κίνηση του Πέδρο Σάντσεθ να συσφίξει περαιτέρω τις σχέσεις της Ισπανίας με την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις