Τσίπρας από Βουλή: Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση για την ακρίβεια.

«Όσοι παρακολούθησαν ομιλία Μητσοτάκη μάλλον αισθάνθηκαν ότι απευθύνετε σε άλλη χώρα και άλλο λαό. Επιεικής η έκφραση. Δεν έχει κατανοήσει τι συμβαίνει στην χώρα και τον ελληνικό λαό. Θα ήθελα να τοποθετηθώ συνολικά στην κατάσταση που βιώνει το μέσο νοικοκυριό και επιχείρηση», ανάφερε ο κ. Τσίπρας.

«Θα μου επιτρέψετε πριν μιλήσω αναλυτικά να κάνω απολογισμό γι αυτό που παρουσιάζει η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης. Με την σημερινή του τοποθέτηση εν μέσω σαρωτικού κύματος ακρίβειας δείχνει την αδυναμία να ανταποκριθεί στην υπαρξιακή αγωνία της πλειοψηφίας συμπολιτών. Δείχνει έλλειμμα κατανόησης, προχειρότητα , εμμονή σε αποτυχημένες οικονομικές πολιτικές και έναν εθισμό στην εξυπηρέτηση συμφερόντων».

«Είναι 4πτυχό που σκιαγραφεί την στάση και συμπεριφορά κυβέρνησης. Μας παρουσίασε μια κατάσταση παραδεισένια αλλά δεν έλαβε υπόψη τους κοινωνικούς δείκτες. Δεν κατανοεί ο κ. Μητσοτάκης τι έρχεται. Μας λέει ότι η κρίση θα είναι παροδική ενώ θα είναι δομική».

«Ο κ. Μητσοτάκης κάθε 25 ημέρες ανακοινώνει μέτρα πανηγυρίζοντας ότι λύνει το πρόβλημα αλλα είναι τόσο ανεπαρκή τα μέτρα που κρατάνε 3 ημέρες. Δεν φτάνει η προχειρότητα αλλά έχετε και την κατασκευασμένη προπαγάνδα να σας αποθεώνει ότι λύσατε τα προβλήματα

Μας ακούει σήμερα ο μέσος πολίτης και νομίζει ότι βρίσκεται αλλού. Ιδίως όταν του έρχεται ο λογαριασμός στο ρεύμα και πάει στο σουπερ μάρκετ. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους. Στην 3η βδομάδα του μήνα στερεύει το εισόδημα. Προσπαθήσατε να δημιουργήσετε πλασματική εικόνα με δημιουργική λογιστική.

Είναι εύκολο να παίρνεις πραγματικά στοιχεία για να δημιουργήσεις πλασματική εικόνα

Με ψέματα και δημιουργική λογιστική ξέρετε να πορεύεστε.

Επαναλαμβάνετε δήθεν μέτρα και τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις.

Το έχουμε μάθει το τροπάριο με τις παγκόσμιες κρίσεις. Παγκόσμια κρίση η πανδημία αλλά εδώ έχουμε τους περισσότερους θανάτους. Παγκόσμια κρίση η κλιματική αλλά εδώ κάηκαν τα περισσότερα στρέμματα δάσους. Παγκόσμια κρίση η ενεργειακή αλλά εδώ εχουμε τις μεγαλύτερες αυξήσεις. Για σταθείτε μια στιγμή. Δεν γίνεται να μην υπάρχει ευθύνη στην κυβέρνηση

Είναι η ιδεοληπτική σας τακτική να αφήνετε αρρύθμιστη και ανέλεγκτη την αγορά.

Για Επιτροπή Ανταγωνισμού

Κάτι δεν κάνετε καλά, δεν μπορεί να φταίνε όλοι οι άλλοι. Τι ακριβώς κάνει η ΡΑΕ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού;  γιατί μαθαίνω πως ο πρόεδρος σας έχει ζητήσει να προσαρμόσετε το πλαίσιο για να κάνει ελέγχους πάνω στις τηλεπικοινωνίες. Γιατί η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις χρεώσεις στις τηλεπικοινωνίες.

Μαθαίνω επίσης ότι σας ζητά να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες της επιτροπής για να κάνει περισσότερους ελέγχους στην αγορά. Και εσείς αρνείστε. Αυτό το κρυφτούλι ευθυνών δεν θα το ανεχτούμε.

Τα καρτέρ είναι ανεξέλεγκτα και οι εναρμονισμένες πρακτικές λειτουργούν εις βάρος των καταναλωτών.

Επιλέγετε να μετατρέψετε τη ΔΕΗ από πρωταγωνιστή σε κομπάρσο

Δεν υπάρχει πια ΔΕΗ. Όσο κυβερνάτε η ΔΕΗ πρωταγωνιστεί σε ένα ανεξέλεγκτο ράλι αυξήσεων που δήθεν μετά έρχεστε εσείς να ανακόψετε. Εσείς δεν πουλάτε καν, εκχωρείτε.

Το σχέδιο αυτό το δουλεύετε δύο χρόνια.

Εκεί που απεικονίζεται ο συνδυασμός ιδιοτέλειας και προχειρότητας είναι στο επιτελικό μπάχαλο που δημιουργήσατε στο άνοιγμα αγοράς εξισορρόπησης που η έλλειψη σχεδίου κόστισε στους καταναλωτές πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Ολιγοπώλιο, αισχροκέρδεια ξεπούλημα δημόσια περιουσίας.

Αυτή είναι η συνταγή σας. Σήμερα μετά από 2 χρόνια που βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγάλο παζάρι για την ΔΕΗ η Ελλάδα έχει τις υψηλότερες αυξήσεις στο ρεύμα. Δεν φταίει η παγκόσμια κρίση αλλά η επιλογή σας να δώσετε την ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα», αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Επαναλαμβάνω τι κόστος έχει όλο αυτό στον καταναλωτή, στην βιομηχανία και την μεταποίηση; Η μέση τιμή στην χονδρεμπορική αγορά ενέργειας πάνω στην οποία στηρίζετε η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι αυτή που φουσκώνει τους λογαριασμούς. Την Πέμπτη που πέρασε η τιμή χονδρικής έσπασε οποιοδήποτε άλλο ρεκόρ, 276 ευρώ ανα κιλοβατόρα.

Αυτό είναι έργο Μητσοτάκη. Επειδή ήρθατε σήμερα εδώ και είπατε για οικονομία που είναι ακμάζουσα που θριαμβευτικά καλπάζει και πως το είπατε: η ακρίβεια πουλάει στα ΜΜΕ. Όχι κ. Μητσοτάκη δεν πουλάει, πονάει.

«Να πάτε να τα πείτε στους επαγγελματίες»

Σας αρέσουν τα παραδείγματα. Φούρνος στην Καλλιθέα επιβάρυνση 600 ευρώ. Πείτε το στον φούρνο της Καλλιθέας ότι πάμε καλά. Αυτό σημαίνει ότι ο επιχειρηματίας αυτός θα χάσει την δυνατότητα να προσλάβει εργαζόμενο. Αρτοποιός από το Αίγιο. Με ίδια κατανάλωση 1.800 ευρώ επιπλέον κόστος στον μηνιαίο λογαριασμό. Τους πανηγυρισμούς σας για την οικονομία να πάτε να τους πείτε στους επαγγελματίες που έρχεστε εδώ και λέτε τέτοια ψεύδη σαν δεν ντρέπεστε».

«Αγρότης επιβάρυνση 1500 ευρώ άλλος αγρότης 1700 ευρώ επιβάρυνση. Εϊναι λογαριασμοί που ήρθαν στα χέρια μας χωρίς επιβάρυνση ΦΠΑ. Νοικοκυριό με προσαυξήσεις Μητσοτάκη 240 ευρώ. Τι έχετε να πείτε σε αυτούς τους ανθρώπους; Ότι καλπάζει η οικονομία; Η Ισπανία μας είπατε με θράσος ότι έχει σοσιαλιστική κυβέρνηση σε συνεργασία με την αριστερά και τα έχουν κάνει θάλασσα. Στην Ισπανία αύξησαν κατώτατο μισθό κατά 30% και εσείς δίνετε 50 λεπτά. Μιλήσατε και για brain drain που το κάναμε εμείς. Λες και πριν από το 2015 δεν υπήρχε χώρα. Πιο πριν αυτοί που μας χρεοκόπησαν αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα και έδιωξαν 500 χιλ νέους στο εξωτερικού αυτοί δεν υπήρχαν.

«Έχετε κάνει τη ζωή των Ελλήνων χειρότερη»

Εμείς 450 χιλ νέες θέσεις εργασίας δημιουργήσαμε. Σήμερα μιλάτε για καλές δουλειές. Που είναι αυτές οι καλές δουλειές που έχετε διαλύσει την αγορά εργασίας. 935 χιλ είναι οι άνεργοι. Τι λέτε σε αυτούς. Αυτά τα λέω ότι γιατί θα ιδρώσει το αφτί του Μητσοτάκη αλλά για να κατανοήσουμε ότι αυτό που πληρώνει η μέση οικογένεια είναι το επιπρόσθετο κόστος της οικογένειας Μητσοτάκη. Η προπαγάνδα σας μπορεί να ευημερεί όμως οι αριθμοί δεν ευημερούν. Οι άνθρωποι δυστυχούν. ¨έχετε κάνει την ζωή χιλιάδων Ελλήνων χειρότερη. Τα έξοδα αυξάνονται και όλοι ζουν στην αβεβαιότητα

Η πολιτική σας κληρονομία κ. Μητσοτάκη το νιώθετε ότι κλείνει ο κύκλος. Η πολιτική σας κληρονομία θα είναι αυτό που αισθάνεστε η πλειοψηφία της κοινωνίας λαμβάνοντας τον λογαριασμό ρεύματος. Απόγνωση. Εμείς σας φέραμε προτάσεις. Μας είπατε ότι είναι αδύνατο να υλοποιηθούν. Γιατί είναι αδύνατο να υλοποιηθεί η αύξηση κατώτατου μισθού. Η Ιπσανία έφερε τη μείωση φόρου κατανάλωσης θέρμανσης στα κατώτατα επίπεδα της ΕΕ. Ερχεστε εδώ να δώσετε 250 ευρώ φιλοδώρημα στους συνταξιούχους . Καλώς την φέρνετε θα την ψηφίσουμε. Αλλά γιατί δεν φέρνετε την 13η σύνταξη;

Προχωρήστε στην διαγραφή μέρους των χρεών της πανδημίας. Θα μας κοστίσει περισσότερο αν μείνουν εκεί τα χρέη γιατί δεν θα πληρωθουν. Γιατί δεν αντιγράφετε το φίλο σας τον Μακρόν που ανακοίνωσε απαγόρευση διακοπών ρέυματος στο χειμώνα λόγω απλήρωτων λογαριασμών», ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

«Μας ρωτάτε αν τα μέτρα που έρχονται αργά και είναι κατώτερα των αναγνών θα τα ψηφίσουμε. Προφανώς θα τα στηρίξουμε. Δεν στηρίζουμε την κοροϊδία σας στην κοινωνία. Είστε εγκλωβισμένος στις δεσμεύσεις και ιδεοληψίες σας. Σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Πρέπει να άρετε άμεσα το αδιέξοδο. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε με αγώνες προτάσεις διεκδικήσεις. Οδηγήσατε χώρα σε αδιέξοδο. Η πάλη του λαού μπορεί να το άρει. Στον επόμενο τόνο δεν θα είναι η ώρα του Μητσοτάκη αλλά η ώρα του λαού. Όσο γρηγορότερα το αντιληφθείτε τόσο καλύτερα για την κοινωνία», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις