Εκλογικά κέντρα ΚΙΝΑΛ: Μεγάλη είναι η προσέλευση των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) για την εξέλιξη της ψηφοφορίας. Είναι ενδεικτικό ότι ο ρυθμός φθάνει περίπου 500 ψήφους ανά λεπτό.

Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, είχαν προσέλθει στις κάλπες πάνω από 150.000 ψηφοφόροι.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, έκανε γνωστό ότι μέχρι νωρίς το μεσημέρι είχαν ψηφίσει στην Ελλάδα 115.000 πολίτες και στοίχημα αποτελεί η συμμετοχή να ανέλθει πάνω από τους 212.000 πολίτες που ψήφισαν το 2017.

Ανέφερε ότι δεν έχει αναφερθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα από τα εκλογικά κέντρα της χωράς εκτός από ένα μικρό πρόβλημα στο Αγαθονήσι, που αποκαταστάθηκε.

Πιθανή η παράταση της ψηφοφορίας

Ο κ. Χριστοδουλάκης πρόσθεσε ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης είναι πιθανό να δοθεί παράταση μιας επιπλέον ώρας, έως τις 8 το βραδύ. Αν δεν δοθεί παράταση, τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στις 9 με 10 το βράδυ.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη μέλη του ΚΙΝΑΛ καθώς κι όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι του κόμματος προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα. Θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να ψηφίσουν καταβάλλοντας ως εισφορά 3 ευρώ.

Μπορούν επίσης να ψηφίσουν και 17ρηδες που έχουν γεννηθεί μέχρι 31/12/2004 και είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους. Οι αρμόδιοι χειριστές θα αναζητήσουν τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών όπου αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή απαιτείται αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Θα μπορούν να ψηφίσουν και νεότεροι , π.χ 16ρηδες αφού πέραν των άλλων προσκομίσουν εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

εκλογές ΚΙΝΑΛ

Όπως έχει ανακοινώσει η ΕΔΕΚΑΠ «οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο με τους 6 υποψήφιους αρχηγούς

Εκλογικά κέντρα ΚΙΝΑΛ: Υγειονομικά μέτρα

Πολλή συζήτηση έχει γίνει για τα υγειονομικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Όσοι προσέλθουν να ψηφίσουν υποχρεωτικά θα φορούν μάσκα όσο βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο. Καλό είναι να τηρούν τις αποστάσεις και να αποφεύγουν το συνωστισμό καθώς μέχρι να ψηφίσουν θα βρίσκονται στον υπαίθριο χώρο.

Τα αποτελέσματα στην Αυστραλία

Η διαδικασία στην Αυστραλία έχει ολοκληρωθεί και σε σύνολο 108 ψήφων τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Ανδρουλάκης (12), 11.1%
Γερουλάνος (2), 1.85%
Καστανίδης (3), 2.78%
Χρηστίδης (3), 2.78%
Λοβέρδος (34), 31.48%
Παπανδρέου(54), 50%

Τα εκλογικά κέντρα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών άνοιξαν 1 ή 2 ώρες μετά την Ελλάδα. Στην Αμερική η ψηφοφορία δεν έχει αρχίσει ακόμα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις