“Η εργοδότρια εταιρεία του ξενοδοχείου Hilton, εκμεταλλευόμενη τον νόμο Χατζηδάκη και τις αντεργατικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, οδηγεί σε μαζική απόλυση τους 350 εργαζομένους του ξενοδοχείου. Αρνείται τη διαβούλευση και επιστρατεύει εκβιαστικά τελεσίγραφα προς τους εργαζόμενους για να απεμπολήσουν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα τους. Τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας δεν μπορεί να γίνονται εις βάρος των εργαζομένων”.

Τα παραπάνω αναφέρει κοινή δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Κατερίνας Νοτοπούλου, Τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με την απόλυση των 350 εργαζομένων του ξενοδοχείου Hilton:

“Καλούμε την διοίκηση της εταιρείας «Ιονική Ξενοδοχεία και Επιχειρήσεις ΑΕ» να προχωρήσει άμεσα σε διαβούλευση με τους εργαζόμενους για την εξεύρεση λύσης που θα σέβεται τα εργασιακά τους δικαιώματα και θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας τους. Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να παρέμβει άμεσα προκειμένου να αποτραπούν οι απολύσεις και να υπάρξει λύση που να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων του Hilton. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους αγώνες των εργαζομένων και στεκόμαστε δίπλα τους για τη διασφάλιση της δουλειάς και των δικαιωμάτων τους.”

Τι αναφέρουν οι εργαζόμενοι

Η παράταξη μας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ .Όπως καταγγέλλει τόσο το επιχειρησιακό σωματείο όσο και το κλαδικό, η εταιρεία ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. στην οποία ανήκει το ΧΙΛΤΟΝ, προχωράει ουσιαστικά σε ομαδικές απολύσεις, προσπαθώντας να εξαγοράσει την συναίνεση των εργαζομένων.

Στην πραγματικότητα οι δυο επιλογές που προτείνει η εταιρεία έχουν το ίδιο αποτέλεσμα την ΑΠΟΛΥΣΗ, και αυτό χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί καμία απολύτως διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους.

Είναι φανερό ότι η επίθεση της εργοδοσίας του ΧΙΛΤΟΝ είναι μόνο η αρχή σε έναν κλάδο που μετασχηματίζεται, ο αγώνας των εργαζομένων ώστε να μην χαθεί καμία θέση εργασίας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η γενική συνέλευση των εργαζομένων, καλούμε το υπουργείο εργασίας να πάρει θέση και την εργοδοσία να αποσύρει τα τελεσίγραφα και να προσέλθει στον διάλογο με τους εκπροσώπους που όρισε η γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις