Η υπουργός κ. Μίνα Γκάγκα είπε επί λέξει στην χθεσινή ενημέρωση «Κάθε χρόνο έχουμε θανάτους από γρίπη και θυμόσαστε με τον αείμνηστο Σκλαβενίτη ότι ένας άνθρωπος 50+ χρόνων κατέληξε από γρίπη. Άρα, οι θάνατοι από λοιμώξεις είναι κάτι που βλέπουμε. Οι θάνατοι από ιώσεις είναι κάτι που βλέπουμε, ακόμη και για κάτι τόσο κοινό όσο η γρίπη και το κρυολόγημα.

Σκεφτείτε τώρα, ακόμα και από μια ήπια λοίμωξη, αν έχουμε 20.000 κρούσματα καταγεγραμμένα ή την προηγούμενη εβδομάδα που φτάσαμε και σε μεγαλύτερα νούμερα, κάποιοι συνάνθρωποί μας είναι ευάλωτοι. Κάποιοι συνάνθρωποί μας είναι μεγάλοι σε ηλικία, έχουν νοσήματα, είναι φυσικό να υπάρξουν θάνατοι.

Άρα, δεν νομίζω ότι πρέπει να μας προβληματίζει αυτό. Γενικά, οι θάνατοι στη Μονάδα και οι θάνατοι που βλέπουμε, το επαναλαμβάνω, είναι θάνατοι ανεμβολίαστων, θάνατοι ανθρώπων πολύ συχνά μεγάλης ηλικίας.

Είπαμε ότι πολύ ευάλωτοι είναι επίσης οι παχύσαρκοι. Η παχυσαρκία είναι μια σημαντική αιτία θανάτου. Η «Όμικρον» είναι σαφώς ηπιότερη.»

Γελάκια Γκάγκα Μαγιορκίνη για το Πάσχα

Αντιδράσεις όμως προκαλεί και η συνεχής αναφορά της κ, Γκάγκα για το τι Πάσχα θα κάνουμε ενώ μόνο χθες είχαμε 108 νεκρούς σε ένα 24ωρο. Διαβάστε τον χθεσινό διάλογο κατά την επίσημη ενημε΄ρωση

Μίνα Γκάγκα: «Πιστεύω ότι θα κάνουμε Πάσχα. Δεν ξέρω τι πιστεύετε εσείς»

Γκίκας Μαγιορκίνης μειδιώντας: «Νομίζω ότι θα κάνουμε Πάσχα. «Πάσχα στο χωριό» που λέτε» και επανήλθε η κ. Γκάγκα λέγοντας: «Για να κάνουμε Πάσχα στο χωριό πρέπει να κάνουμε μία υπομονή τώρα για να μπορέσουμε να ηρεμήσουμε λίγο από άποψη κρουσμάτων».

Απάντηση Ηλιόπουλου

«Με 500 απώλειες μέσα σε πέντε μέρες η κ. Γκάγκα υποστηρίζει ότι “δεν πρέπει να μας προβληματίζουν οι θάνατοι”.

Μας προτρέπει να “κάνουμε υπομονή” και υπόσχεται ξανά ένα κανονικό Πάσχα. Η χώρα βρίσκεται δυο φορές πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. σε απώλειες αναλογικά με τους κατοίκους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συνθηκολογήσει με τον θάνατο.

Αυτό που χρειάζεται δεν είναι υπομονή, αλλά ενίσχυση του ΕΣΥ και πολιτική αλλαγή».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις