Συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει την Κυριακή ο Πρωθυπουργός. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μητσοτάκης και τούρκος πρόεδρος θα έχουν γεύμα στις 13 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο πρωθυπουργός προσέρχεται με θετική διάθεση και εστιάζει στην ουσία, απέχει από ρητορική, και έχει θέσεις που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε.

«Με την Τουρκία αντιμετωπίζουμε, παρά τις διαφορές μας, κοινές προκλήσεις. Τις προκλήσεις αυτές πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε στην κατεύθυνση να λύνουμε προβλήματα και όχι να προσθέτουμε και άλλα. Προφανώς δεν τρέφουμε αυταπάτες, οι θέσεις μας είναι σταθερές, καθαρά διατυπωμένες και πάντοτε είμαστε της άποψης ότι η συζήτηση βοηθάει και ότι από το διάλογο κάτι καλό μπορεί να βγει και με αυτό το πνεύμα προσέρχεται ο πρωθυπουργός στην συνάντηση με τον κ. Ερντογάν» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για τις επιδιώξεις της Ελλάδας από τη συνάντηση Μητσοτάκη -Ερντογάν.

«Οι δηλώσεις του κ. Τσελίκ αφορούν χιλιοειπωμένα πράγματα από την πλευρά της Άγκυρας που έχουν απαντηθεί από την ελληνική πλευρά και προφανώς δεν μπορεί να αποτελέσουν βάση και ατζέντα συζήτησης» πρόσθεσε.

Επίσης ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολλές φορές πει ότι είναι πάντοτε ανοιχτός σε συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, πολλώ δε μάλλον, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, υπό τις καινούργιες συνθήκες που διαμορφώνει για την Ευρώπη αλλά και την περιοχή μας η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Με την ευκαιρία της παρουσίας του πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος Πρόεδρος του απηύθυνε πρόσκληση για γεύμα την οποία ο πρωθυπουργός απεδέχθη» είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επανέλαβε ότι η άποψη της ελληνικής πλευράς για την διαφορά με την Τουρκία είναι η γνωστή και αφορά την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και πρόσθεσε «πέραν από τη διαφορά αυτή που έχουμε και τις διαφορετικές απόψεις σε μια σειρά από ζητήματα αντιμετωπίζουμε και κοινές προκλήσεις σε μια σειρά από πολύ σοβαρά ζητήματα, υπάρχει και η θετική ατζέντα που κατά καιρούς κουβεντιάζουν εκπρόσωποι των δύο χωρών. Η πρόθεση και η άποψη της κυβέρνησης είναι οι κοινές προκλήσεις να αντιμετωπιστούν προς την κατεύθυνση επίλυσης ζητημάτων και όχι ανάδειξης επιπρόσθετων προβλημάτων».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις