Στο βήμα της Βουλής αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποιεί παρέμβαση στο πλαίσιο της συζήτησης του κλιματικού νόμου, στον οποίο περιλαμβάνεται και η τροπολογία για την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε με επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο είπε ότι αντί να ψάχνει απαντήσεις στα υπαρξιακά προβλήματα των πολιτών και το υπαρξιακό πρόβλημα της κλιματικής κρίσης προσπαθεί να βρει στο υπαρξιακό πρόβλημα της κυβέρνησης «αλλά δεν βρίσκετε απάντηση γιατί είναι ο πυρήνας σας η χαώδης απόσταση ανάμεσα στη μέγιστη ανασφάλεια και τις δικές σας απαντήσεις»

«Φέρνετε ένα νόμο για να προστατευθούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων μεταφέροντας τα βάρη στην κοινωνία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πράσινη μετάβαση κοστίζει αλλά αυτό το κόστος είναι ερώτημα το ποιος θα το σηκώσει. Εμείς λέμε ότι αυτό πρέπει να αναληφθεί με δικαιοσύνη. Οι έχοντες την οικονομική δύναμη να αναλάβουν το βάρος, εστείς λέτε το κόστος να το αναλάβουν τα κορόιδα, τα συνήθη υποζύγια, τα νοικοκυριά, οι αγρότες» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Με αυτή τη λογική θα δημιουργήσετε απέχθεια στην κοινή γνώμη για τις αναγκαίες αλλαγές και θα βρισκόμαστε στο σημείο κάποιο να θεωρούν ότι δεν υπάρχει κλιματική κρίση» πρόσθεσε.

Ο τρόπος που νομοθετείτε υπέρ των συμφερόντων κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας αναφέροντας νόμους για την παιδεία, το ασφαλιστικό και προσθέτοντας «έχετε αφήσει για 10 μήνες το ράλι της αισχροκέρδειας, η βενζίνη έχει φτάσει στα 2,5 ευρώ και εσείς μιλάτε για δικαιοσύνη ενώ τη βλέπετε ως ευκαιρία για χρυσές εξυπηρετήσεις».

«Έχουμε χαοτική ιδεολογική διαφορά. Εσείς πιστεύετε ότι το κράτος δεν πρέπει να παρεμβαίνει και να έχει ρυθμιστικό ρόλο αλλά ότι η αγορά αυτορρυθμίζεται. Νομοθετείτε υπέρ των συμφερόντων. Στην παιδεία, την ενέργεια, το περιβάλλον».

«Σε έναν κλιματικό νόμο νομοθετείτε τη δέσμευση της χώρας στο εισαγόμενο φυσικό αέριο, εντελώς αντίθετα από ό,τι επιτάσσει η κλιματική αλλαγή. Πέρσι το καλοκαίρι κοντέψαμε να μείνουμε χωρίς ρεύμα επειδή λέγατε ότι δεν φύσαγε αρκετά και συστήνατε στους πολίτες να μειώσουν τη χρήση κλιματιστικών ενώ την ίδια ώρα κατηγορούσατε ότι για τις φωτιές έφταιγαν οι ισχυροί άνεμοι» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η ενεργειακή ασφάλεια επί των ημερών σας είναι όσα παίρνει ο άνεμος» είπε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις