Ερώτηση στον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια για την κατάληψη δύο ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο από Ιρανούς κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητά να μάθει ποια είναι η κατάσταση της υγείας των μελών των πληρωμάτων των δύο πλοίων μετά το «πειρατικό ρεσάλτο», πράξη για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι Φρουροί της Επανάστασης.

Παράλληλα, ερωτά να μάθει τις πραγματικές συνθήκες του περιστατικού. «Ενώ πράγματι φαίνεται ότι πρόκειται για πράξεις κρατικής πειρατείας, για ποιους λόγους στον Τύπο γίνεται λόγος για αντίποινα;», αναφέρει.

Τέλος, ο Α. Λοβέρδος ρωτά τον Ν. Δένδια αν τίθεται εν τέλει θέμα ασφαλούς διέλευσης κάθε ελληνικού πλοίου από την περιοχή του Κόλπου.

Η ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου προς τον υπουργό Εξωτερικών:

Θέμα : «Βίαιη κατάληψη δύο ελληνικών πλοίων στον Περσικό Κόλπο».

Κύριε Υπουργέ,

Διαβάζοντας στον Τύπο αλλά κυρίως στο διάβημα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη βίαιη κατάληψη δύο ελληνικών πλοίων στον Περσικό Κόλπο.

Ερωτάσθε :

1. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας των μελών των πληρωμάτων των δυο πλοίων ;
2. Περί τίνος ακριβώς πρόκειται ; Ενώ πράγματι φαίνεται ότι πρόκειται για πράξεις κρατικής πειρατείας, για ποιους λόγους στον Τύπο γίνεται λόγος για αντίποινα ;
3. Τίθεται εν τέλει θέμα ασφαλούς διέλευσης κάθε ελληνικού πλοίου από την περιοχή ;
Αθήνα, 27 Μαΐου 2022

Ο ερωτών

Ανδρέας Λοβέρδος

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις