Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων, μετά και την παρέμβαση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «αποσπασματική χρήση της απάντησης της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, σε σημείο που να διαστρεβλώνουν το περιεχόμενό της».

Σε απάντηση, η αξιωματική αντιπολίτευση αφού τονίζει πως η απάντηση της Ρομπέρτα Μέτσολα έχει δημοσιευθεί αυτούσια, δηλώνει ότι «ο πρωθυπουργός θα βρεθεί απολογούμενος στη Βουλή» και επαναλαμβάνει τα δύο ερωτήματα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τόσες μέρες αρνείται να απαντήσει»:

  • Ισχύει ότι η ΕΥΠ έχει μισθώσει από ιδιώτη το Predator για να κάνει παράνομες παρακολουθήσεις;
  • Πόσοι ακόμη πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες παρακολουθούνταν;

Η ανακοίνωση-απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνών κόμμα:

«Σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο τα κορυφαία Μέσα Ενημέρωσης αναφέρονται στο σκάνδαλο παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη και τη δράση του Predator. Στην Ελλάδα δημοσιεύονται πληροφορίες για παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων χωρίς καμία κυβερνητική διάψευση. Το καθεστώς Μητσοτάκη αφού πούλησε σενάρια επιστημονικής φαντασίας τώρα απλά προσπαθεί να θάψει το θέμα.

H ΝΔ με απίστευτα λογικά άλματα διαστρεβλώνει την απάντηση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Απάντηση που έχει δημοσιευθεί αυτούσια και ο καθένας διαβάζοντάς την μπορεί να καταλάβει ποιος διαστρεβλώνει και ποιος όχι.

Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί απολογούμενος στη Βουλή μπροστά στα ερωτήματα κάθε δημοκρατικού πολίτη στα οποία τόσες μέρες αρνείται να απαντήσει:

1. Ισχύει ότι η ΕΥΠ έχει μισθώσει από ιδιώτη το Predator για να κάνει παράνομες παρακολουθήσεις;

2. Πόσοι ακόμη πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες παρακολουθούνταν;

Το καθεστώς Μητσοτάκη καταρρέει κάτω από την επιθυμία των πολιτών για μια δημοκρατική και κοινωνική αναγέννηση της χώρας. Η αποκατάσταση της αλήθειας και του κράτους δικαίου συνιστά μέγιστο πατριωτικό καθήκον».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις