Η έγκυρη ιστοσελίδα δημοσιεύει σημεία από την απαντητική επιστολή της Αθήνας προς την Κομισιόν στις 2 Αυγούστου 2022, η οποία στις 29 Ιουλίου είχε ζητήσει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση.

Την επιστολή υπογράφει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στην ΕΕ, επικαλείται λόγους εθνικής ασφάλειας και καλεί τις Βρυξέλλες να μην ασχολούνται με το Predator, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τα ΜΜΕ που αναδεικνύουν το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν είναι αντικειμενικά.

Σύμφωνα με το Politico στην επιστολή αναφέρεται: Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εθνική ασφάλεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη ευαισθησία, θα το θεωρούσαμε σώφρον στο μέλλον να αποφύγετε να ενστερνιστείτε βιαστικά συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που έρχονται από πολιτικά ΜΜΕ που δεν χαρακτηρίζονται πάντα για την ακρίβεια και αντικειμενικότητά τους.

Και συνεχίζει αναφέροντας: «Πιστεύω πραγματικά ότι ένα τέτοιο πρώτο βήμα θα ήταν πιο εποικοδομητικό από το να μπούμε σε διαδικασία αλληλογραφίας βασισμένη σε αναφορές στα ΜΜΕ που μένει να αποδειχθούν εάν είναι τεκμηριωμένες».

Το Politico σημειώνει ότι αν και η Αθήνα επιμένει ότι «οι ελληνικές αρχές είναι στη διάθεση της Κομισιόν σε πνεύμα συνεργασίας και με τη διάθεση να εργαστούμε ως ομάδα για τον κοινό μας στόχο να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου» σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δημοσιογράφου συνεργάτιδας του Politico Νεκταρίας Σταμούλη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις