Με μία ατάκα που θα συζητήθει ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση και διατύπωση γνώμης στον διορισμού του Θεμιστοκλή Δεμίρη ως νέου διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών υπό το βάρος των εξελίξεων αυτής της εβδομάδας για τις υποκλοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ερωτήσεις βουλευτών – μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, πέραν των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη, ο κ. Δεμίρης φέρεται να απάντησε:

“Έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες, a priori κανείς δεν εξαιρείται…”. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για έμμεση του κ. Δεμίρη πως παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Σε απανωτές ερωτήσεις επί της φράσης του ο κ. Δεμίρης δεν προχώρησε σε καμία διευκρίνιση ή διάψευση. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την ψηφοφορία όπου ο κ Δεμίρης και τυπικά ανέλαβε τα καθήκοντα  του με την ψήφο μονο των μελών της συμπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις