Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της πλειοψηφίας κατέθεσε αίτημα ακρόασης των πρώην διοικητών της ΕΥΠ επί των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά.

Στο αίτημα των βουλευτών της ΝΔ εκτός από τον διοικητή της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ρουμπάτη, και του διοικητή της ΕΥΠ επί Σαμαρά – Βενιζέλου, Θοδωρή Δραβίλλα, περιλαμβάνεται και το όνομα του Κωνσταντίνου Τζαβέλλα, ο οποίος ήταν ο αρμόδιος εισαγγελέας για την ΕΥΠ την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας της ΕΥΠ την περίοδο Σαμαρά – Βενιζέλου δεν εκλήθη.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της έχει αιτηθεί την κλήση όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση Ανδρουλάκη. Συγκεκριμένα, κλήθηκαν ο πρώην γγ του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο Χρήστος Ράμμος (ΑΔΑΕ) και η εισαγγελέας που εποπτεύει την ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου.

Σημειώνεται ότι στην κλειστή συνεδρίαση, η οποία αναμένεται να είναι πολύωρη λόγω του μεγάλου αριθμού των ατόμων που θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής, θα λάβει μέρος και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις