Ανακοίνωση εξέδωσε ο Τομέας Ισότητας του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Ιράν, μετά και τη δολοφονία της Μάχσα Αμινί, θέλοντας παράλληλα να αποστείλει και σχετικό μήνυμα στις προοδευτικές δυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο να ηγηθούν πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της ισότητας και της ισοτιμίας των Φύλων.

«Η Μαχσά Αμινί δολοφονείται στα κρατητήρια του Ιράν από τις αρχές του θεοκρατικού καθεστώτος, διότι κάποιες τούφες από τα μαλλιά της γλίστρησαν έξω από το χιτζάμπ», αναφέρει ο Τομέας Ισότητας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του για τα δραματικά γεγονότα στο Ιράν για τον θάνατο της Μάχσα Αμινί.

Και προσθέτει: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να κωφεύει απέναντι στην ακραία βία κατά των γυναικών. Δεν μπορούμε να είμαστε αμέτοχοι-ες μπροστά στη σοκαριστική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Δεν εθελοτυφλούμε μπροστά στον αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση τους. Η Ε.Ε οφείλει να αναλάβει δράση για την εξασφάλιση δίκαιης δίκης και την απόδοση ευθυνών.

Συμπαραστεκόμαστε στις διαμαρτυρίες των Ιρανών πολιτών στην Τεχεράνη και διεκδικούμε σθεναρά την ψύχραιμη και ειρηνική αντιμετώπισή τους από τις αρχές. Θεωρούμε τις διαδηλώσεις αγώνα ενάντια στην πατριαρχία την ανισότητα, την καταπίεση και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών.

Οι προοδευτικές δυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο οφείλουμε να ηγηθούμε πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της ισότητας και της ισοτιμίας των Φύλων. Η ανισότητα των Φύλων στο Ιράν, δεν είναι υπόθεση των Ιρανών είναι υπόθεση ολόκληρης της ανθρωπότητας».

Ανδρουλάκης: Αλληλέγγυοι στον αγώνα απέναντι στην καταπάτηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου

«Η αιματηρή καταστολή των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στο Ιράν μετά την άγρια δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί συγκλονίζουν», αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ανάρτηση του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσθέτει ότι «ο αγώνας απέναντι στην ανισότητα, την καταπίεση και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου είναι διαρκής και έχουμε χρέος να είμαστε αλληλέγγυοι».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις