Νέα φραστική επίθεση εξαπέλυσε ο Χουλουσί Ακάρ επικαλούμενος τις γνωστές κατηγορίες της τουρκικής ηγεσίας κατά της Ελλάδας για πρόκληση εντάσεων, υποκρισία, παράλογες απαιτήσεις, διπροσωπία, συνεργασία με «τρομοκρατικές οργανώσεις», το μεταναστευτικό και άλλα.

Μετά τις πρόσφατες προτροπές του στους Έλληνες «να μάθουν κολύμπι», σε ένα νέο παραλήρημα ο Ακάρ μιλώντας σε εκδήλωση ανήμερα της «Ημέρας των Βετεράνων» στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας, υποστήριξε ότι ενώ «η Ελλάδα είναι που κλιμακώνει τις εντάσεις, κατηγορεί με θράσος την Τουρκία, που επιδιώκει την ειρήνη και τη σταθερότητα.

«H Eλλάδα αποτελεί το πιο προφανές παράδειγμα κακής γειτονίας και δυστυχώς συνεχίζει την επεκτατική και επιθετική πολιτική με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική. Η Ελλάδα είναι αυτή που αυξάνει την ένταση και με θράσος κατηγορεί την Τουρκία. Αυτό είναι υποκρισία και διπροσωπία. Αυτός ο κακός γείτονας που με κάθε ευκαιρία διαμαρτύρεται σε άλλους για την Τουρκία, αποκαλύπτει την εχθρική του στάση. Ειδικά πρόσφατα, κάποι ανεύθυνοι Έλληνες πολιτικοί, δηλητηριάζουν τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις με νέες αυταπάτες. Το γεγονός ότι λόκαραν με ραντάρ τα αεροπλάνα μας, ενώ μετείχαν σε νατοϊκές δραστηριότητες, δείχνει ότι η Ελλάδα έχει γίνει τόσο αλαζονική, που αγνοεί τις βασικές αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ», είπε.

Στο στόχαστρο η Ελλάδα για… επεκτατισμό

Συνεχίζοντας το ανθελληνικό του παραλήρημα ο Ακάρ κατηγόρησε την Αθήνα για παραβίαση των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων με τη στρατιωτικοποίηση νησιών:

«Με την πρόκληση ορισμένων και τη συνέργεια, δυστυχώς, της ΕΕ ανέλαβε το ρόλο ενός κακομαθημένου παιδιού, τροφοδότησαν την αστάθεια στην περιοχή με άνευ προηγουμένου παράλογες και υπερβολικές απαιτήσεις και πρακτικές και σπατάλησαν αλόγιστα τους πόρους του λαού της σε μια μάταιη προσπάθεια να αποκτήσει όπλα, από φόβο για το πολιτικό τους μέλλον.

[Η Ελλάδα], ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός, «επεκτάθηκε τρεις φορές σε επτά στάδια από τη μέρα που ιδρύθηκε [ως κράτος] κατηγορώντας την Τουρκία για επεκτατισμό ενώ μιλά για «νεο-οθωμανική πολιτική», συγκροτεί πλασματικές συμμαχίες, παραχωρεί εδάφη της και στη συνέχεια κρύβεται πίσω από άλλους.

Αφαιρεί τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας, που αγνοεί και προσπαθεί να την εκφοβίσει με πολιτικές αφομοίωσης και πιέσεις διαπράττοντας συνειδητά μια γενοκτονία ταυτότητας.

Συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις, παρέχοντάς τους κάθε είδους υποστήριξη, απωθούν ανελέητα τους πρόσφυγες, βυθίζουν τις βάρκες τους στα κρύα και σκοτεινά νερά του Αιγαίου. Όσοι διαθέτουν ευφυία, κατανοούν το αληθινό πρόσωπο και τις προθέσεις εκείνων, που σκοτώνουν και μετά μιλούν αδίστακτα για ανθρώπινα δικαιώματα».

«Μην κατεβείτε στο πηγάδι με σχοινί άλλων»

Και μετά τις εμπρηστικές αναφορές του ο Ακάρ προχώρησε σε συστάσεις προς την Ελλάδα: «Στο όνομα της καλής γειτονίας να σας υπενθυμίσω τη σοβαρότητα του θέματος. Σταματήστε να ακολουθείτε το λάθος δρόμο. Απέχετε από προκλήσεις που θα προκαλέσουν καταστροφή. Μην κατεβείτε στο πηγάδι με σκοινί άλλων.

Για άλλη μια φορά απευθύνουμε ειλικρινή έκκληση στους εχέφρονες Έλληνες:

Ελάτε στο τραπέζι του διαλόγου να τα λύσουμε με ειρηνικές μεθόδους, σύμφωνα με το νόμο, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του αμοιβαίου διαλόγου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις