Εξηγήσεις να δώσουν όσοι ευθύνονται για το σκάνδαλο των υποκλοπών ζήτησε από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, θέτοντας προ των ευθυνών τους, τους βουλευτές της Κυβέρνησης.

Σε σχετικές ερωτήσεις που δέχτηκε από τους βουλευτές – μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να δήλωσε ότι το αρχείο του καταστράφηκε, «γιατί αν υπήρχε, θα έπρεπε να πουν τι βρήκαν και συνέχισαν την παράνομη παρακολούθησή του».

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε πως « αν υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας, θα είχε κάνει φέιγ βολάν για να συντριβεί το ΠΑΣΟΚ». Για τον ίδιο δεν υπάρχει παρά κίνδυνος πολιτικής ασφάλειας της Νέας Δημοκρατίας και κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται ακόμη να κατέθεσε ότι ο πρωθυπουργός άλλαξε τα κριτήρια, υπήγαγε την ΕΥΠ στο γραφείο του και όρισε έναν άνθρωπο για Διοικητή της, χαρακτηρίζοντας τον ως “ακατάλληλο” και πως θα έπρεπε να είναι εδώ και να κάθεται σε αυτή την καρέκλα.

Ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ  ζήτησε μεταξύ άλλων να κληθούν στην επιτροπή όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση, θέτοντας τους βουλευτές προ των πολιτικών τους ευθυνών.

Διερωτήθηκε μάλιστα, «εάν η Εξεταστική Επιτροπή συγκροτήθηκε για να κληθεί μόνο έναν πολιτικό πρόσωπο, ο ίδιος ο οποίος είναι και το θύμα», για να δηλώσει στη συνέχεια προς τους βουλευτές να «αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καλέσουν όλα τα σκοτεινά πρόσωπα που οδηγούν την χώρα σε μεσαιωνικές καταστάσεις».

Εκτίμησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «η ΝΔ είναι στην ίδια όχθη με τον ΣΥΡΙΖΑ κι οτι η διαφορά του και οι θέσεις του είναι αξιακές και Συμπλήρωσε ότι τον ενοχλεί να φέρεται κάποιος διαφορετικά όταν είναι στην αντιπολίτευση και αλλιώς όταν την κατακτά».

Το θέμα του εθνικού κινδύνου

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι «το θέμα του εθνικού κινδύνου τον έχει πλήξει ως Έλληνα πατριώτη κι γι αυτό αισθάνεται ντροπή, καθώς έχει δώσει αγώνες στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης για τα εθνικά συμφέροντα, εργάζεται για την πατρίδα νυχθημερόν».

Σχετικά με την συνολική πολιτική παρουσία του στην Ευρωβουλή, σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε πως «κάποιοι δεν είναι τουρίστες στις Βρυξέλλες». Μίλησε για «άθλια σενάρια» σχετικά με τα περί εμπλοκής ξένων πρεσβειών και διερωτήθηκε «εάν υπάρχει Υπουργείο Εξωτερικών να βάλει φρένο σε αυτές τις επικίνδυνες ανοησίες σε βάρος της πατρίδας».

Φέρεται ακόμη να ζήτησε απαντήσεις από τη ΝΔ για τον λόγο που συνεχίστηκε η παρακολούθησή του αν ήταν εθνικός κίνδυνος, αφού ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος ως Πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. «Έχετε να μου πείτε κάτι; Και μόνο που δεν με κοιτάτε στα μάτια, σημαίνει ότι μέσα σας έρχεστε στη θέση μου».

Για το αν υπάρχει κάποιο πολιτικό κίνητρο, φέρεται να δήλωσε πως «Εμένα δεν με απασχολεί να φθαρεί ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας. Αλλά θλίβομαι που αυτές οι πρακτικές εξέθεσαν την Ελλάδα και στο παρελθόν. Για το λόγο αυτό ακολουθώ τη θεσμική οδό».

«Δεν κάμπτομαι από τις άθλιες φήμες»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να τόνισε πως «δεν κάμπτομαι ούτε ο ιδιος ούτε η οικογένειά μου από τις άθλιες φήμες, που κυκλοφορούν συγκεκριμένοι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί».

«Είμαι εδώ για να αντιμετωπίσω τα πάντα στο φως της ημέρας και όχι στο σκοτάδι. Δεν φοβάμαι τίποτα. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται», δήλωσε σύμφωνα με πηγές, υποσχόμενος παράλληλα πως θα δώσει αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους «χωρίς να λογαριάζω το κόστος».

«Είμαι εδώ για να σας θέσω ενώπιον των ευθυνών σας για τη φιλελεύθερη δημοκρατία. Ελάτε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα του παρακράτους. Μην πάρετε την ευθύνη της συγκάλυψης πάνω σας. Μιλάω ως Έλληνας πολίτης, ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα. Δεν μπορούν να υπάρχουν νησίδες ανομίας στη λειτουργία του κράτους», φερεται να είπε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απευθύνθηκες στους βουλευτές-μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής και τους είπε: «Ως Έλληνες βουλευτές, αντί να αδράξετε την ευκαιρία και να θωρακίζετε τη δημοκρατία μας, αφήνετε να περάσουν άβρεχτοι και ανέλεγκτοι όσοι ευθύνονται για αυτή τη νοσηρή υπόθεση. Ανέμενα οι δημοκρατικές σας ευαισθησίες να σας οδηγήσουν σε ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης. Αυτή έπρεπε να είναι η αγωνία σας. Η αγωνία της διαφάνειας. Η αγωνία μιας ισχυρής δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις