Στην Αίγυπτο μεταβαίνουν την Τρίτη οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενοι από τον αναπληρωτήςυπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Οι συναντήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των στρατηγικών διμερών σχέσεων Αθήνας-Καΐρου και των τακτικών επαφών μεταξύ των ανώτατων αξιωματούχων των δύο χωρών.

Το πρόγραμμα των υπουργών στην Αίγυπτο

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, ο κ. Δένδιας και ο κ. Βαρβιτσιώτης θα παραβρεθούν στην τελετή υπογραφής του «Μνημονίου Κατανόησης σχετικά με την Συνεργασία στους Τομείς Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνάς και Διάσωσης», από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και από τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Mohamed Zaki.

Μετά την υπογραφή, θα κάνουν σύντομες κοινές δηλώσεις στον Τύπο, στις 14:15. Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα κοινό γεύμα εργασίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος θα ακολουθήσουν χωριστά προγράμματα συναντήσεων με τους ομολόγους τους, Sameh Shoukry και Mohamed Zaki, αντίστοιχα.

Ο Νίκος Δένδιας, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ θα διεξαχθούν και διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο ΥΠΕΞ.

Μετά το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα υπογράψει με τον Αιγύπτιο, Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών, Πρέσβη Ihab Nasr, Συμφωνία για την Απασχόληση Εποχικών Εργαζομένων στον Γεωργικό Τομέα.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, των δύο Υπουργών Εξωτερικών, στις 17:00.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις