«Βρισκόμαστε περίπου ένα μήνα πριν το 2023, όπως με συνέπεια είχαμε πει, οι εκλογές θα γίνουν στο 2023, στο τέλος της 4ετίας, ένα χρονικό διάστημα στο οποίο και πλησιάζουμε» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτών συντακτών, αναφορικά με την δήλωση του πρωθυπουργού ότι «μυρίζει εκλογές».

Για το τι θα ήταν αυτό που θα οδηγούσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές στο τέλος Ιανουαρίου και αν η τοξικότητα δρα ανασταλτικά στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι η διαχείριση του εκλογικού και πολιτικού χρόνου γίνεται προς όφελος της πατρίδας και των πολιτών», είπε.

Και συνέχισε: «Αξιοποιούμε τον πολιτικό χρόνο και την εντολή διακυβέρνησης που μας έδωσε ο ελληνικός λαός το 2019 για να διαχειριστούμε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τις επιπτώσεις των εισαγόμενων κρίσεων και για να υλοποιήσουμε σειρά πολιτικών και δράσεων. Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς την πολιτική και έτσι διαχειριζόμαστε τον πολιτικό χρόνο».

Αναφερόμενος στις βολές της αντιπολίτευσης «περί ενδεχόμενης νοθείας», είπε ότι η αυθεντική αποτύπωση της λαϊκής βούλησης στις εκλογές είναι από τα κεκτημένα της μεταπολίτευσης που κανείς δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει. Χαρακτήρισε «άκρως ανησυχητικό το ότι κάποιοι οικοδομούν γραμμή άμυνας για ενδεχόμενο ήττας και εντάσσουν στην επιχειρηματολογία τους τέτοια ανυπόστατα πράγματα. Γνήσια θα αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα η ψήφος του λαού».

Αναφορικά με την κατανομή των εδρών μετά την απογραφή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι έχουμε καινούργια πληθυσμιακά δεδομένα τα οποία θα ληφθούν υπόψη στις επόμενες εκλογές και ότι «αναμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα στο τέλος του έτους. Αναμένεται αλλαγή εδρών σε κάποιες περιφέρειες αλλά να περιμένουμε».

Νωρίτερα και απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε: «Η διασφάλιση της διαφάνειας στις εκλογές είναι ένα από τα κεκτημένα της αντιπολίτευσης που κανείς δεν διανοήθηκε να το αμφισβητήσει. Κάποιοι προσπαθούν να διαμορφώσουν νέα γραμμή άμυνας ενόψει της ήττας τους στις επερχόμενες εκλογές. Η ελληνική δημοκρατία έχει γερές βάσεις και όπως έγινε και στο παρελθόν θα γίνει και τώρα».

«Καμία σκιά πάνω από το θέμα των παρακολουθήσεων»

Σχετικά με θέμα των παρακολουθήσεων με το predator και το εάν θα καταφύγει ο ίδιος στη δικαιοσύνη εναντίον «όσων σας παρακολουθούσαν» ο κ. Οικονόμου είπε: «Βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική διαδικασία στην οποία η κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και καλεί όσους έχουν στοιχεία να τα προσκομίσουν».

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για τα λογισμικά και σύντομα οι προτάσεις θα κατατεθούν στο κοινοβούλιο και “θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μη μείνει καμία σκιά πάνω από το θέμα αυτό. Αυτό πρέπει να κάνουν όσοι ισχυρίζονται ότι έχουν στοιχεία”.

Είπε επίσης ότι δεν είχε καμία ένδειξη ούτε πληροφορίες ότι παρακολουθείται ο ίδιος. «Δεν μου προσκόμισε ούτε ο κ. Βαξεβάνης» προσέθεσε.

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στο θέμα των παρακολουθήσεων και ερωτώμενος σχετικά, είπε ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους εμπλεκόμενους στο θέμα (Μπίτζιο, Λαβράνο) ενώ προσέθεσε ότι δεν έχει μιλήσει με τον κ. Δημητριάδη για το ζήτημα της φερόμενης δικής του παρακολούθησης. “Η αντίδραση της κυβέρνησης καλύπτει απόλυτα κι εμένα” είπε.

Ερωτώμενος για το εάν θα δέχονταν η κυβέρνηση να εξεταστούν τα κινητά κυβερνητικών στελεχών για το εάν μολύνθηκαν από κακόβουλο λογισμικό, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να μην μείνει καμία σκιά πάνω από το θέμα, ώστε οι πιθανοί αυτουργοί να υποστούν τις συνέπειες του νόμου και να αναδειχθεί η κατασκοπευτική διάσταση του θέματος που δημοσιεύεται σε νουβέλες».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών είπε ότι η κυβέρνηση καλύπτει ένα τεράστιο νομικό κενό που υπήρχε στο θέμα των κακόβουλων λογισμικών και προχωρά στην καθολική απαγόρευση τους.

Επανέλαβε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα, και είπε ότι «ο εκδότης της εφημερίδας (σ.σ.Ντοκουμέντο) είχε παρουσιαστεί στην αρμόδια εισαγγελέα να προσκομίσει στοιχεία και θεωρώ αυτονόητο ότι πήγε στοιχεία και ότι θα υπέδειξε και μάρτυρες, και θεωρώ αυτονόητο ότι όλη η διαδικασία θα τρέξει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις