Νομοθετική πρωτοβουλία για την επιστροφή στις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας του καταβληθέντος Φ.Π.Α. από τα ανείσπρακτα τιμολόγια της χρεωκοπημένης Thomas Cook, ζητούν με ερώτηση που απευθύνουν στους υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού και Ανάπτυξης & Επενδύσεων οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης και Κώστας Σκανδαλίδης.

“Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις που διέρρευσαν με τη μορφή συνεντεύξεων και εκτενούς αρθρογραφίας σε μεγάλες εφημερίδες και ιστότοπους, που ασχολούνται διεξοδικά με το τουριστικό προϊόν, πως έως το τέλος Νοεμβρίου 2022, έστω και με καθυστέρηση τριών (3) χρόνων, η κυβέρνηση θα αναλάμβανε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, κάνοντας ουσιαστικά δεκτό το δίκαιο αίτημα σύσσωμων των τουριστικών φορέων (μετά και την απόφαση του ΣτΕ) για την επιστροφή του καταβληθέντος Φ.Π.Α. από τα ανείσπρακτα τιμολόγια της Thomas Cook, ουδεμία πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της επιστροφής του καταβληθέντος ΦΠΑ από την κυβέρνηση έχει παρθεί, γεμίζοντας με απογοήτευση και ανασφάλεια χιλιάδες επιχειρηματίες του τουρισμού”, επισημαίνουν οι βουλευτές.

Καλούν τους συναρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν τη Βουλή εάν είναι στις προθέσεις τους να προχωρήσουν άμεσα σε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για την επιστροφή στις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας του καταβληθέντος Φ.Π.Α. από τα ανείσπρακτα τιμολόγια της χρεωκοπημένης Thomas Cook μετά και την απόφαση 355/2019 του ΣτΕ.

Ζητούν επίσης να ενημερωθούν για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει ακόμα το υπουργείο Οικονομικών στην επιστροφή του καταβληθέντος Φ.Π.Α. από τα ανείσπρακτα τιμολόγια της Thomas Cook, αφού η απόφαση 355/2019 του ΣτΕ απέρριψε σχετικές απαιτήσεις του υπουργείου Οικονομικών, δημιουργώντας ισχυρό προηγούμενο.

Επίσης ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού στην κατεύθυνση της επίλυσης αυτού του σοβαρού προβλήματος που προβληματίζει μεγάλο κομμάτι της τουριστικής αγοράς και ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που προτίθενται να αναλάβουν τα σχετικά υπουργεία για την αποφυγή ανάλογων φαινομένων στο μέλλον, θωρακίζοντας την τουριστική αγορά της χώρας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις