Συστράτευση για να νικήσει η ζωή είναι το σύνθημα που απευθύνει στους πολίτες ο Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή το νομοσχέδιο Μητσοτάκη – Γκάγκα που διαλύει το ΕΣΥ για χάρη της ιδιωτικής υγείας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανάρτησή του επισημαίνει ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ασφάλεια σε μία κοινωνία που χωρίς χρήματα δεν έχεις πρόσβαση στην υγεία και υπογραμμίζει ότι «μία από τις ποιο τρομακτικές μορφές φτώχειας είναι η υγειονομική φτώχεια. Να μην μπορείς να καλύψεις δηλαδή υγειονομικές σου ανάγκες».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρεται στο μέτρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θέσπισε την καθολική πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας καθώς και στο μέτρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών στο ΕΣΥ που ανοίγει την πόρτα έτσι ώστε «οι ασθενείς να πληρώνουν για υπηρεσίες που μέχρι σήμερα παρείχε το δημόσιο σύστημα».

Η πολιτική Μητσοτάκη βουλιάζει τη χώρα στην αδικία, οι ανισότητες και η φτώχια αυξάνονται, σημειώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος και καταλήγει: «Στο δικό μας χέρι είναι να μην επιτρέψουμε η Ελλάδα να γυρίσει κοινωνικά αλλά και σε όρους δημοκρατίας στην δεκαετία του 50 και του 60. Να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματα μας και όχι έναν σύγχρονο σκοταδισμό. Για να νικήσει η ζωή!».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις