Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, επισκέπτεται αυτήν την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος προσερχόμενος έκανε δηλώσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να ζητήσει την αναβάθμιση και επίσπευση της εισαγγελικής έρευνας όπως επίσης και την ενοποίηση των δικογραφιών που αφορούν τις παρακολουθήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Ντογιάκος, αναφερόμενος την Κυριακή εμμέσως πλην σαφώς στο ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, επισήμανε ότι «οι έρευνες θα προχωρήσουν «χθες», με τα δεδομένα και στοιχεία που υπάρχουν» και ότι οι εισαγγελικές αρχές θα κάνουν το καλύτερο δυνατό στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Πάντως η πρωτοβουλία Τσίπρα, έρχεται λίγες ώρες μετά το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», που ανέφερε ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης, παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ξεκάθαρες απαντήσεις τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την αρμόδια εισαγγελέα της ΕΥΠ, κα Βλάχου, τόσο για το αν ισχύουν τα δημοσιεύματα, όσο και για τους «εθνικούς λόγους» που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια τέτοια, πρωτοφανή ενέργεια, καθώς εδώ πρόκειται για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα ως προϊστάμενος της ΕΥΠ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις: Ήταν στα αλήθεια υπό παρακολούθηση οι αξιωματούχοι που έχουν ως αποκλειστικό έργο την άμυνα της χώρας έναντι ξένων επιβουλών; Και αν ναι ποιος ο εθνικός λόγος;», ανέφερε σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση φέρεται αποφασισμένη να συνεχίσει να ζητάει απαντήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών κλιμακώνοντας την επίθεσή της εναντίον της κυβέρνησης, λίγα εικοσιτετράωρα πριν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, βρεθούν αντιμέτωποι στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις