Το δίλημμα «Δημοκρατία ή εκτροπή» θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος στην προεκλογική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα. Το αίτημα για «Δικαιοσύνη παντού» αφορά και στη λειτουργία του Κράτους Δικαίου και των θεσμών.

Με κεντρικούς αναντιπολιτευτικούς άξονες τα ζητήματα της οικονομίας και της ακρίβειας, από τη μια, και τα ζητήματα Δημοκρατίας από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσουν βάση στην εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. που θα καταθέσει προς τους πολίτες.

Προγραμματίζονται, ήδη, τρεις κεντρικές πολιτικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, με την πρώτη να λαμβάνει χώρα την προσεχή Τετάρτη, στο Περιστέρι. Στην Πάτρα, η πολιτική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, στις 3 Φεβρουαρίου και στη Θεσσαλονίκη, στις 6 του ίδιου μήνα.

Παράλληλα, αναμένεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ  για το ζήτημα των ψηφοδελτίων, καθώς και έγκριση του κυβερνητικού προγράμματος.

Υπάρχει, πλέον, η εκτίμηση στην Κουμουνδούρου πως δεν υπάρχει «σημείο επιστροφής» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το πουλόβερ έχει αρχίσει ήδη να ξηλώνεται. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αποδεικνύεται και από εσωτερική-κρυφή δημοσκόπηση που έγινε με κάλπη, η διαφορά είναι πλέον πάρα πολύ μικρή ανάμεσα στα δύο κόμματα, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται σε διψήφια νούμερα. Είναι δεδομένο ότι αναμένεται ένα σκληρό ντέρμπι στις εκλογές.

Μητσοτάκης – Τσίπρας

Μολονότι ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε, την περασμένη Παρασκευή, ότι ενδεχομένως ο ίδιος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην αντιπαρατεθούν εκ νέου εντός της Βουλής, το σίγουρο είναι, ωστόσο, ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την τροπολογία που αφορά στο «μπλόκο» των νεοναζί και το μόρφωμα Κασιδιάρη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις