Στη σύλληψη του συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου προχώρησε η αστυνομία το βράδυ της Δευτέρας (30/01), μετά το πέρας της εκδήλωσης όπου συμμετείχε, με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες»;.

Ωστόσο ο συγγραφέας που αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά τις 00:30 σε ανάρτησή του στο twitter σχολίασε: «Δεν θα πάψω να στηλιτεύω την θρησκοκαπηλεία από πολιτευτές που κατά την προσωπική μου εκτίμηση βρίσκονται στο ευτελέστερο σκαλοπάτι της ψηφοθηρικής κλίμακας».

Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση έγινε από τον τηλεοπτικό παρουσιαστή και υποψήφιο με την Ελληνικη Λύση, Φίλιππο Καμπούρη.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, αστυνομικοί συνέλαβαν τον κ. Τατσόπουλο με τη διαδικασία του αυτοφώρου και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Η είδηση έγινε γνωστή από τους διοργανωτές της εκδήλωσης με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην ανάρτησή τους ανέφεραν:

«Μόλις συνέλαβαν με διαδικασία αυτόφωρου τον συγγραφέα Petros Tatsopoulos σε εκδήλωση που είχαμε στο Free Thinking Zone για την παιδεία και τη θρησκεία, μετά από μήνυση που του έγινε για ρατσιστικό λόγο.

Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του.

Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν! Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα δοκιμάζεται. Ντροπή!».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε και βίντεο από τη στιγμή της σύλληψής του.

«Μόλις με συλλαμβάνουν το βλέπετε. Γιατί ένας ”τύπος” λες και έχουμε θεοκρατία αυτή τη στιγμή (…) Ξέρω πολύ καλά ποιος έκανε τη μήνυση. Ο τύπος της trash tv κάνει μήνυση, κι εγώ πρέπει να την περάσω στο τμήμα», ακούγεται να λέει ο κ. Τατσόπουλος.

Οικονόμου: Καταδικαστέες συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους

Στην σύλληψη του κ. Τατσόπουλου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα. Γι’ αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία οποιασδήποτε μορφής και είδους ούτε και της πρέπει μέσω μηνύσεων και διώξεων να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Μπακογιάννης: Πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω

Ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του αναφέρει: «Πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω όταν ένας συγγραφέας και πρώην βουλευτής οδηγείται στη ΓΑΔΑ επειδή είπε ελεύθερα τη γνώμη του σε μια ήρεμη και σοβαρή συζήτηση σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας».

Γιατί έγινε η μήνυση

Ωστόσο, σύμφωνα με το OPEN η μήνυση δεν αφορά κάτι που ειπώθηκε στην εκδήλωση, αλλά ανάρτηση του συγγραφέα στο Facebook που «σχολίαζε ένα πρόβλημα υγείας και την κάθοδό του στην πολιτική», σύμφωνα με τη μήνυση.

«Πριν από λίγο κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας κατά του κυρίου Πέτρου Τατσόπουλου για εξύβριση, δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση κατά του προσώπου μου. Ο συγκεκριμένος έθιξε με τον πλέον προσβλητικό τρόπο την θρησκευτική μου συνείδηση και την ελευθερία της πίστης. Ενώ ο ίδιος δε σεβάστηκε ούτε το δικό μου πρόβλημα υγείας ούτε της αδερφής μου αλλά ούτε και τον χαμό των δυο μου γονιών μέσα σε εφτά μήνες που έφυγαν και οι δυο απ’ τη ζωή. Για αυτό τον λόγο λοιπόν ζητώ άμεσα την ποινική του δίωξη», έγραψε ο Καμπούρης.

Η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις