Την άμεση διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες ζήτησε, εκ νέου, από το Περιστέρι την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας: «Μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας απ’ τη Βουλή, στον ίδιο τον ελληνικό λαό και ξεκινάμε από εδώ την πορεία στον ελληνικό λαό, για την αποκατάσταση του Κράτους Δικαίου και της Δικαιοσύνης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ τόνισε ότι η απάντηση στο καθεστώς Μητσοτάκη θα είναι η πολιτική αλλαγή και η προοδευτική κυβέρνηση από την επομένη των εκλογών.

«Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις των πειστηρίων της εκτροπής, ο κύβος ερρίφθη και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος ηθικό και πολιτικό να αντισταθεί. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε την εκτροπή» είπε και συμπλήρωσε: «Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες. Γιατί μόνο ο λαός είναι υπεύθυνος να απαντήσει στο δίλημμα: με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή. Δεν θα νομιμοποιούμε μια ηθικά και πολιτικά έκπτωτη κυβέρνηση».

«Είμαι βέβαιος πως ο εφιάλτης τελειώνει, η ανισότητα, η διαφθορά, η αναξιοκρατία σύντομα θα λάβουν ένα τέλος» είπε απευθυνόμενος στο πλήθος που συγκεντρώθηκε στο κλειστό γήπεδο «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Περιστέρι. Και τόνισε: «θα ξαναχτίσουμε τις βάσεις για μια Ελλάδα της δικαιοσύνης και της προκοπής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε «αδίστακτο».

Προέβλεψε μάλιστα πως δεν θα διαστάσει «στην πορεία προς τις εκλογές να επιστρατεύσει κάθε μέσο για τον σκοπό του».

«Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της ακρίβειας, των ανισοτήτων και της εκτροπής δεν μπορεί να μιλά για σταθερότητα. Με εργαλείο ανήθικα μέσα επιβάλλουν ανήθικη πολιτική για την πιο μεγάλη αναδιανομή εισοδήματος».

Ο Αλἐξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ενίσχυση της μεσαίας τάξης και την ανάγκασε να ζει με κουπόνια. «Ανιστόρητος ο διμέτωπος. Διευκολύνει το καθεστώς Μητσοτάκη. Ο εφιάλτης τελειώνει, η Δικαιοσύνη θα ξαναγίνει κανόνας. Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», επισημαίνοντας ότι «θα επιβάλει τον σχηματισμό ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης».

Ταυτόχρονα τον προκάλεσε λέγοντας: «Αφού ο κ. Μητσοτάκης διατείνεται ότι έχει τόσο μεγάλη δημοσκοπική υπεροχή, γιατί άραγε δεν σηκώνει το γάντι; Γιατί δεν προκηρύσσει τώρα εκλογές;» Η απάντηση, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι ότι η πραγματικότητα δεν είναι καθόλου όπως κάποιοι επιχειρούν να την παρουσιάσουν».

«Τον ενημερώνουμε ότι είναι μάταιος ο κόπος: ό,τι και να κάνει δεν θα αποφύγει τη λαϊκή ετυμηγορία. Τον περιμένει η Νέμεσις της λαϊκής κρίσης» σημείωσε.

«Τα καθεστώτα πέφτουν με πάταγο»

«Είδαμε τις υποκλοπές να ρυπαίνουν τη δημόσια ζωή», «την ΕΥΠ να γίνεται ΚΥΠ», δηλαδή όπως είπε καθεστωτική υπηρεσία πληροφοριών, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του. «Όλα αυτά τα είδαμε τα τελευταία χρόνια όχι γιατί απέναντιί μας έχουμε μια κακή κυβέρνηση, αλλά ένα επικίνδυνο καθεστώς», τόνισε και συμπλήρωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν χρησιμοποίησε τις παρακρατικές μεθόδους από λάθος ή αστοχία», αλλά ήταν μέθοδος διακυβέρνησης.

Με μοχλό το ψέμα, τον έλεγχο της ενημέρωσης, «επιχείρησαν και επέβαλαν την πιο επικίνδυνη αναδιανομή εισοδήματος στον τόπο».

«Τα καθεστώτα όμως πέφτουν απ’ τον λαό και πέφτουν με πάταγο. Και έχει έρθει η ώρα» σημείωσε. «Τους καλούμε να βάλουμε όλοι μαζί ένα τέρμα στην αναδιανομή του δικού τους εισοδήματος, να βάλουμε τέλος σε ένα καθεστώς εκτροπής για τη Δημοκρατία».

«Είμαστε μπροστά σε μια ιστορική πολιτική αλλαγή. Η δημοκρατία για άλλη μια φορά θα νικήσει το σκοτάδι» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Οι υποκλοπές έχουν τη φυσική και ηθική αυτουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη» τόνισε στη συνέχεια και αναφερόμενος στις εκλογές το δίλημμα «στην πράξη και στην κάλπη θα είναι δημοκρατία ή Μητσοτάκης».

Αιχμές και κάλεσμα προς το ΠΑΣΟΚ

Καθώς τις τελευταίες ημέρες το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχει σηκώσει τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Αλ. Τσίπρας άφησε αιχμές για τη στάση του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη.

Αφού τόνισε πως «μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της απλής αναλογικής θα φέρει προοδευτική κυβέρνηση» και ότι αυτό «δεν το λέμε με διάθεση αλαζονείας και ψηφοθηρίας», υπογράμμισε πως είναι «κρίμα για τη δημοκρατία» οι ηγεσίες των κομμάτων που ορκίζονται στη δημοκρατία να υψώνουν τείχος στη δημοκρατία και «να επιλέγουν ένα ανιστόρητο διμέτωπο που διευκολύνει το καθεστώς Μητσοτάκη».

Σημείωσε ακόμα πως «οι όποιες διαφορές λύνονται στο πεδίο της δημοκρατίας και αυτό το πεδίο οφείλουμε να το καθαρίσουμε απ’ τη λάσπη που αφήνει το καθεστώς Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις