Οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν γίνονται στη βάση της συμπάθειας των προσώπων, αλλά με βάση τις προγραμματικές θέσεις, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Με ξενίζει που ο κ. Ανδρουλάκης το μόνο πρόβλημα που έχει για να κυβερνήσει με τη ΝΔ είναι ένα πρόσωπο: Ο κ. Μητσοτάκης. Οι πολιτικές της Δεξιάς δεν είναι πρόβλημα, διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί παρέμβαση στο πολυθεματικό συνέδριο Star Forum 2023.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του στο Star Forum 2023, στη Λαμία, αναφέρθηκε εκτενώς στις εκλογές. Επισήμανε ότι όλες οι ποιοτικές μετρήσεις αναφέρουν ότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων αποφασίζει τι θα ψηφίσει τις τελευταίες 20 ημέρες πριν από τις κάλπες. Είναι σημαντικό οι πολίτες να ακούσουν προγραμματικές θέσεις, να ακούσουν αλήθειες, τόνισε.

Μετά την τραγωδία των Τεμπών, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας η τοξικότητα δεν αγγίζει κανένας. Εμείς δεν θέτουμε διλήμματα όπως ο κ. Μητσοτάκης, εμείς θέλουμε κυβερνήσεις συνεργασίας, προοδευτικές κυβερνήσεις. Κανείς δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα μόνος του, είπε και πρόσθεσε: Ελπίζω ο κ. Μητσοτάκης να αφήσει τις διχαστικές κορώνες.

Θέλω να μιλήσουμε για την ουσία, τις προτάσεις και τις θέσεις μας και έτσι να κρίνει ο Ελληνικός λαός, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι μια πολύχρωμη κυβέρνηση και πάνω από όλα θα είναι πάνω σε ένα σαφές προοδευτικό πρόγραμμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση που θα είναι πολύχρωμη γιατί θα αντανακλά την πολυχρωμία της κοινωνικής πλειοψηφίας, θα είναι πολύχρωμη όχι μόνο στη βάση των κομμάτων που θα την απαρτίζουν, αλλά και στη βάση των τάσεων και καταβολών που έχει η κοινωνία μας.

Θέλουμε κυβέρνηση που θα είναι συνεργασίας και πάνω απ’ όλα βασισμένη σε προγραμματική προοδευτικό πλαίσιο για να κάνει τομές που πρέπει να γίνουν στο κράτος. Κράτος που θα είναι αξιοκρατικό, δίπλα στον πολίτη, θα προσφέρει ασφάλεια, χρειαζόμαστε στήριξη της κοινωνίας και άμβλυνση των ανισοτήτων, στήριξη της νέας γενιάς και των παραγωγικών δυνάμεων» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας Άρα, σημείωσε, θα πρέπει να είναι μια κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί τέτοιες δυνάμεις, για να τονίσει ότι «όλα αυτά μπορούν να γίνουν με την ετυμηγορία και τη στήριξη του λαού».

Ερωτηθείς για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών και συγκεκριμένα με ποιο χρώμα ταιριάζει το κόκκινο (του ΣΥΡΙΖΑ), σχολίασε ότι «είναι πολύ ωραία η καινούρια ποδοσφαιρική εμφάνιση της Πορτογαλίας» και ότι υπάρχει και το πράσινο της Οικολογίας βέβαια, που δεν πρέπει να το ξεχνάμε»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις