Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Μετά την ορκωμοσία τους στο Προεδρικό Μέγαρο οι υπηρεσιακοί υπουργοί κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Κατά την εισήγησή του ο κ. Σαρμάς έδωσε το στίγμα της πολιτικής και της κατευθυντήριες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι υπηρεσιακοί υπουργοί.

«Εύχομαι σε όλους και καλή επιτυχία στο έργο σας. Σας κάλεσα σε ένα σύντομο υπουργικό γιατί ήθελα να σας δώσω ορισμένες κατευθύνσεις ενόψει του αυριανού υπουργικού συμβουλίου που θα είναι το κανονικό. Η συζήτηση θα γίνει αύριο όπου θα καθορίσουμε σύμφωνα με αυτό που προβλέπεται το Σύνταγμα και στο νόμο που προβλέπεται για το επιτελικό κράτος την κυβερνητική πολιτική, που δεν είναι κανονική άλλα για μερικές εβδομάδες», είπε αρχικά.

«Πρέπει να έχουμε μια κατεύθυνση. Το πρώτο που ήθελα να είναι ότι η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή που προεδρεύεται από έναν εκ των τω προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων. Έτσι, θέλησε ο Συνταγματικός νομοθετικής. Το ίδιον της δικαστικής λειτουργίας είναι ανεξαρτησία και η αμεροληψία και για να ορίσει το Σύνταγμα έναν δικαστικό λειτουργό γι αυτή την περίοδο θέλησε μια ανεξάρτητη εκλογικά και κομματικά και αμερόληπτη κυβέρνηση αυτό είναι το πρωταρχικό μας καθήκον και χρέος έναντι του δημοκρατικού πολιτεύματος», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια τα μέλη της κυβέρνησης θα κατευθυνθούν στα υπουργεία που ανέλαβαν χαρτοφυλάκια προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής.

Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης αποτελείται από 21 πρόσωπα τα οποία θα εξασφαλίσουν να κυλήσουν όλα ομαλά έως τη διεξαγωγή των εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις