«Προσάναμμα» στο κέντρο της Αθήνας: «Βουνό» από ξερόχορτα στο Άλσος Ιλισίων αρχές καλοκαιριού
Αυτοψία του Action24 σε χώρο πρασίνου 50 μέτρα από τη Μιχαλακοπούλου. Τι απαντά ο Δήμος Αθηναίων.
Οι πολίτες καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη προκειμένου να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους από ξερόχορτα και άλλα στοιχεία βλάστησης επικίνδυνα για φωτιά. Αν δεν το κάνουν μέχρι τις 15 Ιουνίου, απειλούνται με τσουχτερά πρόστιμα. Τι γίνεται όμως αν οι δημόσιοι φορείς δεν κάνουν το ίδιο και μάλιστα στην «καρδιά» της Αθήνας;
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Άλσος Ιλισίων ή Άλσος Συγγρού, στο οποίο πραγματοποίησε αυτοψία το Action24, μετά από καταγγελίες κατοίκων για «βουνά» από ξερόχορτα.
Όπως φαίνεται στα πλάνα του καναλιού, στο συγκεκριμένο πάρκο επικρατεί μία ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση, την ίδια στιγμή που οι καιρικές συνθήκες γίνονται ολοένα και πιο κατάλληλες για εκδήλωση φωτιάς.
Η διαχείριση του Άλσους Ιλισίων ανήκει από κοινού στους Δήμους Αθηναίων και Ζωγράφου, όπως φαίνεται όμως κανένας δεν έχει μεριμνήσει για τον καθαρισμό του χώρου μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Έτσι, ο χώρος πρασίνου που ενώνει Ιλίσια και Ζωγράφο αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα «προσάναμμα», γεμάτος ξερόχορτα και πυκνή θαμνώδη βλάστηση.
Φυσικά δεν είναι η μοναδική περίπτωση χώρου πρασίνου του λεκανοπεδίου που επικρατεί αυτή η κατάσταση, προκαλεί όμως εντύπωση να βλέπει κανείς τέτοιες εικόνες στο κέντρο της Αθήνας.
Υλικά εμπρησμού στον Λυκαβηττό
Οι συνειρμοί γίνονται χειρότεροι αν λάβει κανείς υπόψη του τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Χάρης Δούκας την προηγούμενη εβδομάδα, ότι οι υπηρεσίες του Δήμου εντόπισαν υλικά εμπρησμού σε τρία διαφορετικά σημεία στο Λόφο του Λυκαβηττού, κατά τη διάρκεια εργασιών αποχλόασης. Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέβασε και σχετική φωτογραφία στα social media.
Αποστολόπουλος: Οι αποχλοάσεις θα τελειώσουν νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές
«Όπως κάθε χρόνο, οι αποχλοάσεις τελειώνουν αρχές με μέσα Ιουνίου. Αυτή τη στιγμή γίνεται ο Λυκαβηττός, ο Λόφος Φιλοπάππου, ολοκληρώνεται η Ευελπίδων, έχει γίνει το μεγάλο μέρος της Αλεπότρυπας και πολύ άμεσα θα μπούμε και στο Άλσος Ιλισίων», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Γιώργος Αποστολόπουλος, μιλώντας στο Action24.