ια ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται και επίσημα πλέον ο Άλεκ Μπάλντουιν, για τον θανάσιμο πυροβολισμό της διευθύντριας φωτογραφίας της ταινίας «Rust», Χάλινα Χάτσινς, η οποία σκοτώθηκε όταν το όπλο του ηθοποιού εκπυρσοκρότησε στα γυρίσματα, τον Οκτώβριο του 2021.

Συγκεκριμένα, ο 64χρονος και η Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ, η οπλουργός της ταινίας, δέχθηκαν δύο κατηγορίες για κακουργήματα: την ανθρωποκτονία από αμέλεια και την ακούσια ανθρωποκτονία κατά τη διάπραξη μιας νόμιμης πράξης.

Ωστόσο, αμφότεροι κατηγορούνται «εναλλακτικά», που σημαίνει ότι το δικαστήριο μπορεί να τους καταδικάσει μόνο για μία από τις δύο κατηγορίες. Η πρώτη συνοδεύεται από μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών, ενώ η δεύτερη επιφέρει ελάχιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Οι εισαγγελείς στη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, κατέθεσαν επίσημα τις κατηγορίες σε βάρος του ηθοποιού την Τρίτη (31/1). Υπενθυμίζεται ότι είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να κατηγορήσουν τον Μπάλντουιν νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά καθυστέρησαν να καταθέσουν τα έγγραφα για την αμφιλεγόμενη απόφαση.

Τους κατηγορούν πως δεν τήρησαν διαδικασίες ασφαλείας που θα μπορούσαν να αποτρέψουν το μοιραίο.

Ο ηθοποιός έχει δεσμευτεί να «πολεμήσει» τις κατηγορίες. Ισχυρίζεται ότι δεν πάτησε ποτέ τη σκανδάλη και ότι πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα.

Η πιθανή αιτία του διστυχήματος εναντίον του Μπάλντουιν, αναφερόταν στην προηγούμενη ανάλυση του FBI για το πυροβόλο όπλο, η οποία «έδειξε ξεκάθαρα ότι το όπλο δεν μπορούσε να «πυροβολήσει κατά λάθος», όπως ισχυρίστηκε προηγουμένως ο ηθοποιός.

Το έγγραφο ανέφερε επίσης ότι ο Μπάλντουιν δεν προχώρησε σε «τουλάχιστον δύο ελέγχους ασφαλείας» πριν από τη βολή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις