«Σκαμπανεβάσματα» στον καιρό βλέπει ο Αρναούτογλου: Έρχεται θερμή εισβολή με 35αρια - Πότε θα δροσίσει
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου - Θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας, αλλά όχι παντού.
Η εβδομάδα αυτή αναμένεται να δώσει μια πρώτη «γεύση» καλοκαιριού, πριν μας θυμίσει ότι ο Μάιος παραμένει μήνας μεταβατικός - και ο καιρός, απρόβλεπτος. Ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει αισθητά από τα μέσα της εβδομάδας με τις θερμοκρασίες να «θυμίζουν» Ιούνιο. Βέβαια Παρά τη σύντομη επέλαση της ζέστης, ο καιρός φαίνεται να αλλάζει ξανά από την Κυριακή.
Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε στην πρόγνωσή του ότι ο καιρός αυτής της εβδομάδας, παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον κυρίως λόγω των σκαμπανεβασμάτων στην θερμοκρασία.
Πιο αναλυτικά ο Σάκης Αρανούτογλου αναφέρει «την Τρίτη θα έχουμε συννεφιές κυρίως στα βόρεια της χώρας με κάποιες μπόρες να αναμένονται στα ορεινά της Πέλλας, της Ξάνθης και της Ροδόπης.
Η θερμοκρασία αναμένεται το μεσημέρι να φτάσει τους 29 στα κεντρικά, τους 18 με 25 στα βόρεια και τους 25 στα νότια. Στα δυτικά ο υδράργυρος θα φτάσει τους 25 και στα ανατολικά νησιωτικά από 21 έως και 24 βαθμούς».
Νεφώσεις και μετά... μπόρες
Στη συνέχεια σημειώνει πως από την Τετάρτη αναμένονται εκ νέου νεφώσεις, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατεί αρκετή ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί έως και την Παρασκευή, αλλά και το Σάββατο. Το πρωί της Τετάρτης αναμένονται φαινόμενα σε περιοχές όπως τα Ιωάννινα, η Καστοριά και η Φλώρινα.
Την Πέμπτη ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα πολύ βόρεια, ενώ το Σάββατο στη βόρεια Ελλάδα προβλέπεται εκδήλωση νέας αστάθειας. Η θερμοκρασία την Τετάρτη θα αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Παρασκευή αναμένονται υψηλότερες τιμές, φτάνοντας έως και τους 34 με 35 βαθμούς στα νότια τμήματα της χώρας.
Όπως σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, από την Κυριακή (25/5) θα επανέλθει η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα και θα «δροσοψυχράνει» με βροχές μπόρες και καταιγίδες.