Σκληρό «πρέσινγκ» δημοσιογράφου στον Φειδία: Είσαι φερέφωνο της Ρωσίας - Έπεσαν οι μάσκες
Απρόσμενη τροπή έλαβε μια συνέντευξη για τον Φειδία Παναγιώτου ο οποίος δέχτηκε πολύ σκληρές ερωτήσεις σε βαθμό που φάνηκε να τα χάνει.

Σε εμφανή αμηχανία αλλά και με έκδηλο εκνευρισμό απάντησε στις πιεστικές ερωτήσεις ενός δημοσιογράφου ο Κύπριος Ευρωβουλευτής, Φειδίας Παναγιώτου, αναφορικά με τις σχέσεις του με τη Ρωσία και την αποχή του από ψήφισμα για την επιστροφή παιδιών που έχουν απαχθεί από την Ουκρανία.
Ο Ιρλανδός δημοσιογράφος, Καολάν Ρόμπερτσον, ανάρτησε τη συνέντευξη που έκανε με τον κύπριο ευρωβουλευτή στην οποία ασκεί σκληρό «πρέσινγκ» και σχολίασε ότι «έπεσαν οι μάσκες» προσθέτοντας ότι ο Φειδίας Παναγιώτου «αρνήθηκε να απαντήσει στα ψεύδη που διασπείρει και θύμωσε» .
Η συνέντευξη ξεκίνησε με τον δημοσιογράφο να ρωτά τον Κύπριο Ευρωβουλευτή «ποιος πλήρωσε για το ταξίδι σου στη Ρωσία;» με την επισήμανση ότι πρώην συνεργάτης του που βοήθησε για την εκλογή του δηλώνει μετανιωμένος και λέει ότι λειτουργεί σαν πράκτορας του Κρεμλίνου.
«Έχεις μιλήσει με τους ανθρώπους που με μισούν περισσότερο στην Κύπρο» απάντησε αρχικά ο Φειδίας Παναγιώτου με τον δημοσιογράφο να τον πιέζει και να του λέει ότι «οι αποδείξεις είναι ό,τι έχεις αναρτήσει στα social media που έχουν αναπαραχθεί από φίλα προσκείμενους στο Κρεμλίνο λογαριασμούς. Αντιλαμβάνεσαι τι λέω; Αναπαράγεις την προπαγάνδα τους και αυτό σε καθιστά πλεονέκτημά τους».
«Αναπαράγεις ψέματα από μια χώρα που έχει εισβάλει σε μια άλλη χώρα» κατηγόρησε τον Παναγιώτου ο δημοσιογράφος με τον Κύπριο ευρωβουλευτή να αλλάζει την κουβέντα στρέφοντάς τη προς την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
«Με την Τουρκία προσπαθούμε να λύσουμε το θέμα με διάλογο, αυτή είναι η σωστή προσέγγιση. Πρώτα να σταματήσει ο πόλεμος και μετά να ξεκινήσει η διπλωματία» είπε ο Φειδίας Παναγιώτου με τον δημοσιογράφο να σχολιάζει «το να πας στη Ρωσία δεν είναι διπλωματία».
«Δεν με ενδιαφέρει η Τουρκία προσπαθείς να εκτροχιάσεις τη συζήτηση και να αποφύγεις τις ερωτήσεις» επέμεινε ο δημοσιογράφος με τον Φειδία Παναγιώτου να φανερώνει τον εκνευρισμό του λέγοντας «το χαίρομαι αυτό, είναι όμορφο, είναι δικαίωμά σου να μου επιτίθεσαι. Αυτό είναι δημοκρατία, το να έχεις αντίθετες απόψεις. Δημοκρατία είναι η ελευθερία των πολιτών να αποφασίζουν. 70% των Κύπριων με ψήφισαν και θέλουν να ομαλοποιηθεί η σχέση με τη Ρωσία. Είναι προπαγάνδα να προσπαθώ να αποκαταστήσω τη διπλωματία;».
«Γιατί δεν πήγες στην Ουκρανία αφού υπερασπίζεται τη δημοκρατία» επέμεινε ο Καολάν Ρόμπερτσον με τον συνομιλητή του να απαντά «θέλω, αλλά για να είμαι ειλικρινής φοβάμαι καθώς αυτά που αναρτώ μπορεί να θυμώνουν κάποιους».
«Τα παιδιά που απήχθησαν είναι χαρούμενα στη Ρωσία»
Επιμένοντας, δε, στο ότι «υπάρχουν πολύ βαθύτερα πράγματα» πίσω από την εισβολή της Ρωσίας, ο Παναγιώτου είπε «η Ουκρανία θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ και η Ρωσία το θεωρεί υπαρξιακή απειλή. Πιστεύω ότι αυτός είναι πόλεμος των ΗΠΑ» για να ακούσει τον δημοσιογράφο να σχολιάζει «είναι ρωσικά σκουπίδια αυτά».
«Το να έχω την ίδια άποψη με κάποια που λέει το Κρεμλίνο, μπορείς να πιστεύεις ό,τι θες» αρκέστηκε να απαντήσει ο ευρωβουλευτής από την Κύπρο με τον δημοσιογράφο να συνεχίζει το «σφυροκόπημα»: «Στην Ουκρανία τα πράγματα είναι απλά: απάγονται παιδιά, βομβαρδίζονται σπίτια, υπάρχει εισβολή. Ούτε ποιος είναι υπεύθυνος δεν μπορείς να πεις». «Πώς προτείνεις να μπει ένα τέλος; Η προσέγγιση που έχεις δεν λειτουργεί» απάντησε ο Φειδίας Παναγιώτου.
Όταν, δε, ρωτήθηκε «γιατί στηρίζεις την απαγωγή παιδιών από την Ουκρανία» με αφορμή την άρνησή του να υπερψηφίσει σχετικό ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής είπε «συμφωνώ ότι πρέπει να επιστρέψουν. Έκανα έρευνα. Μας έδωσαν μια έκθεση ιστοσελίδας του Ζελένσκι και μια έρευνας Yale με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση Μπάιντεν. Θεώρησα ότι δεν ήταν σωστές. Ψήφισα αποχή, άλλοι 40 το έκαναν, είναι και αυτοί assets;».
Ο Φειδίας Παναγιώτου έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να υποστηρίξει ότι ορισμένα από τα απαχθέντα παιδιά «μπορεί να μην θέλουν να επιστρέψουν» για να δεχθεί το σχόλιο «είναι ό,τι πιο γελοίο έχω ακούσει».
«Έχω κάνει περισσότερη έρευνα από τους περισσότερους από τους ευρωβουλευτές γιατί είμαι ανεξάρτητος και δεν έχω κόμμα για να μου πει τι θα ψηφίσω. Εκείνη την εβδομάδα ψηφίσαμε 500 πράγματα, δαπανήσαμε 1-2 ώρες για να συζητήσουμε το θέμα αυτό. Έχω το δικαίωμα να αποφασίσω με τον περιορισμένο χρόνο και τις περιορισμένες πηγές. Πιστεύω ό,τι πιστεύω με τις πληροφορίες που έχω. Κάνουμε και οι δύο τις δουλειές μας, ωραία» κατέληξε ο Φειδίας Παναγιώτου.