Ο Άντι Λίλα μείωσε για τον ΠΑΣ σε 5-1 στο “Γ. Καραϊσκάκης” και στον πανηγυρισμό του σχημάτισε τον αετό της Αλβανίας, χειρονομία που εσχάτως σχετίζεται αλβανική εθνικιστική προπαγάνδα για τη λεγόμενη “μεγάλη Αλβανία”, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την εξέδρα.

Ο παίκτης των Ιωαννίνων αν και αποδοκιμάστηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού συνέχισε επιδεικτικά να σχηματίζει με τα χέρια του τον αετό, προκαλώντας ακόμη περισσότερες αντιδράσεις. Κάποια στιγμή μάλιστα γονάτισε προσευχήθηκε και σηκώθηκε εξακολουθώντας να σχηματίζει τον αετό.

Στη συνέχεια του αγώνα οι ερυθρόλευκοι οπαδοί δεν σταμάτησαν να αποδοκιμάζουν το ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λίλα ήταν εκ των πρωταγωνιστών στα επεισόδια της αναμέτρησης της Σερβίας με την Αλβανία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όταν οι Σέρβοι είχαν κατεβάσει μια σημαία της λεγόμενης “μεγάλης Αλβανίας” από ένα ιπτάμενο drone. Μάλιστα ο παίκτης είχε κληθεί τότε σε απολογία από την ομάδα του, θεωρώντας ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην παθιασμένη υπεράσπιση των αλβανικών εθνικιστικών αξιώσεων.

Η εν λόγω ενέργεια έχει σχετιστεί εσχάτως με την αλβανική εθνικιστική προπαγάνδα για τη λεγόμενη “μεγάλη Αλβανία” κι έτσι εξηγείται το γεγονός ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού αντέδρασαν με τη χειρονομία του Αλβανού διεθνή.