Την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018, έπεσε η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σκαφών Κλάσης J24 με πολλές υποσχέσεις τόσο αγωνιστικά όσο και έξω-αγωνιστικά. Ο αγώνας διοργανώθηκε στη βόρεια πλευρά της λίμνης Γκάρντα (Lago Di Garda) της Ιταλίας, στη Riva Del Garda μεταξύ 25 με 31 Αυγούστου με τη συμμετοχή 98 πληρωμάτων από όλο τον κόσμο.

Οικοδεσπότης της διοργάνωσης ήταν ο όμιλος Fraglia Della Vela Riva σε συνεργασία με την Ιταλική και Διεθνή Κλάση Σκαφών J24 και την Ιταλική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Για πρώτη φορά στα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια, 4 Ελληνικές ομάδες συμμετείχαν στον αγώνα.

Η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας με κυβερνήτη τον Α. Ταγαρόπουλο και πλήρωμα τους Π. Αϊδινίδη, Δ. Κόκκορη, Ν. Μαύρο, και Γ. Φάκα και πολυετή εμπειρία και διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες βραβεύθηκε για τη 10η θέση. Ακολούθησε η ομάδα του JMANIA του Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου με κυβερνήτη τον Γ. Παναγιωτίδη και πλήρωμα τους Ο. Βέργου, Χ. Κυφίδη, Κ. Σκοτίδα, και Κ. Τριδημα, όπου στη 2η συμμετοχή της σε διεθνή αγώνα της κλάσης κατέλαβε τη διόλου ευκαταφρόνητη 30η θέση, ενώ οι δύο βενιαμίν της παρέας, ομάδα ΑΝΑΣΣΑ του Ι. Ο. Ηρακλείου με κυβερνήτη το Ν. Καπνίση και πλήρωμα τους Ν. Βερβελάκη, Ε. Παπαδοβασιλάκη,, Μ. Σουρλίγγας, Ε. Συγγελάκη, και Ν. Σπίγγο και ομάδα MINOAN SPIRIT του Ν.Ο.Γαζίου Κρήτης με κυβερνήτη τον Α. Παλλήκαρη και πλήρωμα τους Ε. Ατζολετάκη, Σ. Θεόχαρη, Ν. Καρυωτάκη και Ν. Πετρουλάκη γεμίσανε τις αποσκευές τους με εμπειρίες καταλαμβάνοντας την 64η και 76η θέση, αντίστοιχα.

Πέραν του αγωνιστικού μέρους, ο διοργανωτής όμιλος έδωσε την ευκαιρία 5λεπτής παρουσίασης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκαφών Κλάσης J24 του χρόνου στην Πάτρα με την παρουσία και του προέδρου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών κ K. Καλογερόπουλο. Κατά την παρουσίαση μοιράστηκαν επίσημες προσκλήσεις και δώρο του Ευρωπαϊκού σε όλα τα πληρώματα και η απήχηση ήταν δυνατή με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από πολλά πληρώματα και χώρες παγκοσμίως. Τόσο η συμμετοχή ρεκόρ στο σύνολο των σκαφών όσο και η συμμετοχή ρεκόρ των Ελληνικών σκαφών αναδεικνύει τη διαχρονική αξία της κλάσης σκαφών J24 και προμηνύει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πάτρα το 2019.

Για ακόμα μία φορά και για όλο το έτος του 2018, η Διοίκηση και τα μέλη της Ελληνικής Κλάσης Σκαφών J24 ευχαριστούν θερμά την ΑΝΕΚ LINES – BLUE STAR FERRIES για την ευγενή τους χορηγία και τη συνεχή διευκόλυνση της μεταφοράς των σκαφών και των πληρωμάτων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις