Ζήτησε διακοπή και κατέθεσε πρόταση για το νέο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Ζήτησε διακοπή και κατέθεσε πρόταση για το νέο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Την δική του πρόταση στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ που διεξάγεται αυτή την ώρα, κατέθεσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. 

Όπως μετέφερε στους δημοσιογράφους ο team manager των «ερυθρόλευκων», Χρήστος Μπαφές, ο Ολυμπιακός ζητάει την οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος! 

Εφόσον... περάσει η πρόταση αυτή, ο Ολυμπιακός θα παραιτηθεί από το 3ετες συμβόλαιο με την Cosmote TV και θα πάει μαζί με τις άλλες 11 ομάδες του πρωταθλήματος (σσ. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν τα δικά τους συμβόλαια με το συνδρομητικό κανάλι) στον υφυπουργό αθλητισμού, ζητώντας ένα πρωτάθλημα με κεντρική διαχείριση. Και αυτό γιατί θα επιφέρει περισσότερα έσοδα για όλες τις ομάδες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, πατώντας στην εμπορικότητα που έχει σαν σύλλογος ο Ολυμπιακός. 

Επίσης, στην πρόταση του Ολυμπιακού περιλαμβάνεται και το θέμα της διαιτησίας. Οι «ερυθρόλευκοι» ζητάνε να γίνει επαγγελματική η διαιτησία, να φύγει από την ΕΟΚ και να πάει στον ΕΣΑΚΕ. 

Τέλος, έχει καταθέσει προτάσεις με νέους χορηγούς, οι οποίοι θα βοηθήσουν τις ομάδες να ανακαινίσουν τα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις τους.

Αποβολή του Ολυμπιακού ζήτησε ο Παναθηναϊκός

Από εκεί και πέρα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΕΣΑΚΕ ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, δια στόματος Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατέθεσε πρόταση η οποία περιλάμβανε την αποβολή του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα, με αφορμή όλα όσα έχει κάνει η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ, σύμφωνα πάντοτε με τον «ισχυρό άνδρα» του «τριφυλλιού»! 

Παράλληλα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε θετική στην αναδιάρθρωση των 16 ομάδων που πρότεινε το Λαύριο.