Αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης: «Υπάνθρωποι οι ΠΑΟΚτσήδες» - Άμεση αντίδραση του ΠΑΟΚ

Αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης: «Υπάνθρωποι οι ΠΑΟΚτσήδες» - Άμεση αντίδραση του ΠΑΟΚ

Σε μια αιχμηρή ανάρτηση προχώρησε ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Νούλης, ο οποίος με σχόλιό του στο facebook, βρίζει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζοντας τους «υπανθρώπους».

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη της Δευτέρας» στο OPEN TV, ο δικαστικός λειτουργός προχώρησε σε ύβρεις εναντίον των οπαδών του ΠΑΟΚ, προκαλώντας σάλο με την ανάρτησή του.

Δείτε χαρακτηριστικά:


Η τοποθέτηση των νομικών 

Ωστόσο, μετέπειτα οι νομικοί Μπάμπης Αποστολίδης και Νίκος Βαλεργάκης, σχολίασαν το επίμαχο σχόλιο του άλλοτε αθλητικού εισαγγελέα Γιώργου Νούλη περί «υπανθρώπων ΠΑΟΚτσήδων» και τον σάλο που προκάλεσε.

«Το facebook είναι ένα κοινωνικό δίκτυο, στο οποίο πολλές φορές μπορεί να μπούμε και να κάνουμε πλάκα. Δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα ο κ. Νούλης. Δεν θέλω ούτε να καταδικάσω ούτε να αθωώσω τον κ. Νούλη. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν εκφράζουμε δημόσιο λόγο. Αν μπορεί να θεωρηθεί “δημόσιος λόγος” ένας διάλογος στο facebook. Η δήλωση ήταν ατυχής. Εμείς που ζούμε καθημερινά τη δικηγορία δεν έχουμε να του προσάψουμε μεροληψία. Υπάνθρωποι υπάρχουν στις τάξεις των φιλάθλων όλων των ομάδων. Αν ο κ. Νούλης θεωρούσε υπανθρώπους το σύνολο των ΠΑΟΚτσήδων, που δεν το νομίζω, υπερβαίνει τα όρια. Πιστεύω ότι στοχεύει σε συγκεκριμένη μερίδα φιλάθλων. Αυτοί που πηγαίνουν στο γήπεδο με φωτοβολίδες-πιστόλια, ή δίνουν ραντεβού θανάτου, ναι, αυτοί είναι υπάνθρωποι», δήλωσε ο Μπάμπης Αποστολίδης.

Από την πλευρά του ο Νίκος Βαλεργάκης σχολίασε:

«Δεν πρόκειται για δήλωση. Οπως όλοι μας μπορεί να κάνουμε μια πλάκα με κάποιο φίλο μας στο facebook, έτσι και ο κ. Νούλης. Μιλά με κάποιον Αντώνη, επίσης δικηγόρο και κάνουν πλάκα. Εκεί κάνει αυτό το σχόλιο σε κατ’ ιδίαν κουβέντα. Η ουσία είναι αν έχουμε να του προσάψουμε κάτι για την άσκηση των καθηκόντων του. Θυμάμαι πως πριν μια εβδομάδα σε μια υπόθεση, ο κ. Νούλης ως εισαγγελέας διατύπωσε απαλλακτική πρόταση για έναν οπαδό του ΠΑΟΚ. Στον αντίποδα, ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Γιάννης Ψηφίδης καταδικάστηκε για χρέη προς το ΙΚΑ με πρόταση του κ. Νούλη. Ο κ. Νούλης ήταν, επίσης, αυτός που άσκησε ποινική δίωξη κακουργηματικής δίωξης στον κ. Λάσκαρη. Ήταν μια ατυχής έκφραση στα πλαίσια μιας καλώς ή κακώς εννοούμενης πλάκας μεταξύ φίλων».

Η θέση του ΠΑΟΚ

Μάλιστα, οι «ασπρόμαυροι» θα αντιδράσουν άμεσα και θεσμικά, στέλνοντας επιστολή στον εισαγγελέα, η οποία θα κοινοποιηθεί στα αρμόδια υπουργεία αλλά και στον Άρειο Πάγο...

Η θέση των οπαδών του ΠΑΟΚ

Βέβαια μόλις η εν λόγω είδηση γνωστοποιήθηκε, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ζήτησαν την άμεση και επίσημη παρέμβαση από την ομάδα τους. 

Αξιοσημείωτο είναι πως και ο Σύνδεσμος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κινηθεί -με τη σειρά του- νομικά εναντίον του αθλητικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με την τηλεοπτική εκπομπή ''Η ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΟPEN'', o αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης αποκαλεί σε διαδικτυακό μέσο κοινωνικής δικτύωσης τους φιλάθλους του Π.Α.Ο.Κ , ως YΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Δηλώνουμε πως από σήμερα κιόλας οι ''ΒΟΡΕΙΟΙ'' θα κινηθούν νομικά KAI OXI MONO εναντίον αυτού του β@@@@τος που περιστασιακά παριστάνει και τον αθλητικό εισαγγελέα.

Το ίδιο καλούμε να πράξουν άμεσα τόσο η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ όσο και ο Α.Σ Π.Α.Ο.Κ.

Ορίστε λοιπόν κυρίες και κύριοι ποιοι πυροδοτούν και υποκινούν έμμεσα κι άμεσα τη βία στα γήπεδα αλλά κι έξω από αυτά...

NORTHERNERS PAOK FANS»