Στέφανος Τσιτσιπάς: Αυτό πρέπει να βελτιώσω, θα είναι συναρπαστικό τουρνουά

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αυτό πρέπει να βελτιώσω, θα είναι συναρπαστικό τουρνουά

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο πρωταθλητής του ATP FINALS μιλάει για την αγωνιστική του επάνοδο και τι πρέπει να βελτιώσει ενόψει της νέας σεζόν.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αρχίζουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον 21χρονο Έλληνα τενίστα την Πέμπτη (14:00, Cosmote Sport 6). Ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί κόντρα στον στον Γκαέλ Μονφίς για την διοργάνωση "Mubadala World Tennis Championship" στο Άμπου Ντάμπι. 

Εφόσον κερδίσει θα παίξει την Παρασκευή (13:00) με τον Τζόκοβιτς και εάν ξεπεράσει το εμπόδιο του Σέρβου, τότε στον τελικό θα συναντήσει έναν εκ των  Ναδάλ ή Μεντβέντεφ. 

Το τουρνουά είναι επίδειξης και ο Έλληνας τενίστας θα έχει την ευκαιρία να δώσει δύσκολα παιχνίδια πριν από το ATP Cup που θα ξεκινήσει στις 3/1 στην Αυστραλία. 

Ο Τσιτσιπάς μίλησε στο επίσημο σάιτ του τουρνουά για την "μάχη" του με τον Μονφίς, την συνέχεια αλλά και γι' αυτά που θέλει ν' αλλάξει στο παιχνίδι του. 

«Γνωρίζω πολύ καλά τον Γακέλ, είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου στο Tour και θα είναι συναρπαστικό που θα τον αντιμετωπίσω. Για μένα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσω τη σεζόν αγωνιζόμενος σε αυτό το τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι. Είναι ένα τουρνουά στο οποίο δεν έχω παίξει ποτέ πριν.

Ανυπομονώ πραγματικά να κάνω μερικούς καλές αγώνες πριν ταξιδέψω στην Αυστραλία», σημείωσε αρχικά ο Στέφανος και συνέχισε: «Κοιτάζοντας την ισχυρή σύνθεση πρόκειται να είναι ένα συναρπαστικό τουρνουά. Νομίζω ότι κάθε αγώνας είναι σημαντικός και θα με βοηθήσει να διανοητικά να γνωρίζω ότι ξεκίνησα την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Τα τελευταία δύο χρόνια, έχω αποδείξει ότι μπορώ να νικήσω τους κορυφαίους παίκτες». 

Όσο αφορά το παιχνίδι του τόνισε: «Μπορώ να είμαι επίμονος και συνεπής ταυτόχρονα. Σκοπεύω να δουλέψω για να ελέγξω τα νεύρα μου στο γήπεδο, να είμαι υπομονετικός, να μην υποχωρώ στην πίεση και να είμαι γενναίος στις δύσκολες καταστάσεις των αγώνων.»