Συνάντηση Big – 4 με FIFA και UEFΑ: Μια συνάντηση με συγκεχυμένη ατζέντα (άλλα θέλει ο καθένας)που μάλλον δεν θα οδηγήσει πουθενά. Όλο το ενδιαφέρον θα είναι στη σημειολογία και στις εντυπώσεις. Ποιος έφτασε πρώτος, ποιος μίλησε, πότε με ποια σειρά κλπ. Μακάρι ναδιαψευστούμε αλλά με την τροπή που έχει πάρει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, ακόμα και ο όρος Big-4 είναι κατ' ευφημισμό. Ποιοιείναι οι 4 μεγάλοι; Πόσο πραγματικά μεγάλοι είναι πια; Ομάδες που κόβουν 3.000 και 4.000 εισιτήρια, που δεν κάνουν μεταγραφές και ασχολούνται μόνο με το VAR και την γραμμή του οφσάιντ είναι πραγματικά μεγάλες; Το θέμα είναι κατάπόσον έχουν την διάθεση να ξαναγίνουν.

Ποιοί θα είναι παρόντες

Το «παρών» θα δώσουν τελικά, εκτός από τους ισχυρούς άνδρες ΠΑΟΚ (Ιβάν Σαββίδης), Ολυμπιακού (Βαγγέλης Μαρινάκης), ΑΕΚ (Δημήτρης Μελισσανίδης) και Παναθηναϊκού (Γιάννης Αλαφούζος), και οι Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών – μελών UEFA), Μάριος Γεωργίου (διεύθυνση ομοσπονδιών – μελών UEFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης), Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA), Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός αθλητισμού), Βαγγέλης Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΟ) και Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος Super League). Προσθήκη αποτελεί και ο Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA).

«O Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών, μελών UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, κάλεσαν σε συνάντηση για την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου στις 3 μ.μ. τους κ. Αλαφούζο, Γραμμένο, Λυσάνδρου, Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», με θέμα συζήτησης την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εκ μέρους των διεθνών ποδοσφαιρικών συνομοσπονδιών θα συμμετέχουν και οι Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA), Μάριος Γεωργίου (Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών, μελών UEFA) και Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA)», ανέφερε η σχετική ενημέρωση. Οι δύο μεγάλοι παίκτες αναμφισβήτητα είναι ο Ολυμπιακός και οΠΑΟΚ που θα δώσουν και τον τόνο στη συνάντηση.

Τι θέλει ο Ολυμπιακός

  • Τοποθέτησητεχνοκράτηπρόεδροαπό τον Ιούλιο στην ΕΠΟ με συναίνεση
  • Αντικατάσταση του Βίτορ Περέιρα όταν λήξει η θητεία του από τον Φερνάντεθ Μαρίν και συμφωνία να μη σφυρίζουν ξένοι διαιτητές, ούτως ώστε να στηριχθούν οι Έλληνες ρέφερι.
  • Να ξεκαθαρίσει το θέμα της πολυιδιοκτησίαςμε αποφάσεις γιατο θέμα της Ξάνθης

Τι θέλει ο ΠΑΟΚ

  • Αλλαγή στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ: Αντί να ψηφίζουν 75 άνθρωποι, να ψηφίζουν πάνω από 15.000 . Δηλαδή κάθε 4 χρόνια να έχουν δικαίωμα ψήφου όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων όλων των σωματείων της χώρας. Σε μια γιορτή Δημοκρατίας για το ποδόσφαιρο. Με αυτό τον τρόπο η διαπλοκή και η διαφθορά μειώνονται, μέχρι που εξαφανίζονται.
  • Για την αθλητική Δικαιοσύνη: Να επιλέγονται από την ελληνική Δικαιοσύνη, να αμείβονται από το κράτος και να συνεδριάζουν στην Ευελπίδων. Έτσι θα λειτουργούν αδέσμευτα στο φυσικό τους χώρο και θα πάψει να υφίσταται το καθεστώς των συμψηφισμών και της ατιμωρησίας.
  • Για τη βία: Να κυρωθεί στην Βουλή των Ελλήνων η σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη βία στα γήπεδα και για την ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων, την οποία η χώρα μας υπέγραψε προ τετραετίας. Όσο δεν κυρώνεται στη Βουλή, δεν εφαρμόζεται.
  • Για τη διαιτησία να είναι πιο επαγγελματικά αμειβόμενη και να αποτιμηθεί θετικά η έως τώρα κατάσταση

Το σχόλιο του Αυγενάκη για τη συνάντηση των Big-4

Μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ δήλωσε με εμφανή διάθεση να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών: «Εγώ δεν είμαι ούτε παιδαγωγός ούτε αστυνομικός. Κρατάω μικρό καλάθι. Είναι μια συνάντηση που συζητήθηκε αρκετά και δουλεύτηκε αρκετά. Ελπίζουμε ότι θα φέρει ένα πρώτο αποτέλεσμα. Αν με ρωτάτε αν μπορούμε να φέρουμε ένα φοβερό αποτέλεσμα, σας λέω πως είμαι πολύ συγκρατημένος. Η ενότητα και η συνεννόηση δεν παραγγέλνεται, αλλά καλλιεργείται. Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και τα κενά. Δουλεύουμε ώστε η αυριανή πρώτη συνάντηση να λειτουργήσει αθροιστικά με κάποιες άλλες ενέργειες.

Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο 3-4 ομάδες, έχοντας άμεση ή έμμεση σχέση με τις μεγαλύτερες ομάδες σε οπαδικό κόσμο. Κάποιοι έχουν επίσημη ιδιοκτησιακή σχέση, κάποιοι δεν έχουν. Γι' αυτό και η συνάντηση αύριο γίνεται εκτός υπουργείου Αθλητισμού, σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο. Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν σφυρίζει πέναλτι, ούτε δίνει πρωταθλήματα, όπως νόμιζαν κάποιοι. Αυτή η εντύπωση καλλιεργείτο τα προηγούμενα χρόνια, δικαίως ή αδίκως. Η σημερινή κυβέρνηση δεν θα μπει σε αυτό το παιχνίδι ούτε για αστείο. Με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Η συνάντηση της Τετάρτης έχει να κάνει με την ποιότητα του προϊόντος. Η τοξικότητα μειώνει την ποιότητα και λειτουργεί αποτρεπτικά για το κοινό

Απευθείας δημοσιογραφική κάλυψη από το Flash.gr

Το Flash.gr με δύο δημοσιογράφους θα βρίσκεται από νωρίς στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια» για να καλύψει όσα θα γίνουν με όλες τις πληροφορίες, βίντεο, δηλώσεις και ρεπορτάζ σε πραγματικό χρόνο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις