Χωρίς ίχνος υπερβολής, αυτή η 175 εκατοστών εγγονή ενός Αιθίοπα στρατηγού αποκαλύπτεται:

«Οι γονείς μου γνωρίστηκαν στον Καναδά, όπου η μητέρα μου δούλευε σε ένα εστιατόριο. Με έκανε πολύ μικρή, στα 17 της. Είχε φύγει από το σπίτι της στα 13, όπως και τα επτά από τα οκτώ συνολικά αδέλφια της, που διασκορπίστηκαν ανά τον κόσμο – από την Ιερουσαλήμ έως τις ΗΠΑ. Από το δικό της σόι πήρα τον σωματότυπό μου. Μέχρι τα 15 μου, πάντως, ήμουν πολύ κοντή, μετά πήρα ύψος”

.

Η Αθηνά είναιανιψιά της Μεσερέτ Ντεφάρ (δυο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης στα 5χλμ) και μέλος της Stoiximan Running Team. Μίλησε στο παρελθόν στο οneman γι αυτήν.

«Η θεία μου, στο σπίτι της οποίας στην Αντίς Αμπέμπα πάω για προετοιμασία (σ.σ. έχει βαφτίσει και το παιδί της), με είδε πρώτη φορά να τρέχω όταν ήμουν 11 ετών. Εκείνη ήταν που με ενθάρρυνε να ασχοληθώ με το στίβο. Της άρεσε το στυλ μου. Για την ακρίβεια εκείνη είπε στην μητέρα μου, που την ρώτησε αν έχει νόημα να ασχοληθώ σοβαρά με το άθλημα, ότι έχω αυτό που χρειάζεται”.»

Η Αθηνά αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας Νέων στα 3000 μέτρα στιπλ το 2013, πετυχαίνοντας ένα πανελλήνιο ρεκόρ που δεν έχει καταρριφθεί μέχρι σήμερα. Έκτοτε, δύο σοβαροί τραυματισμοί την υποχρέωσαν να δείξει και τη θέληση, το πείσμα και την επιμονή της.

«Προσωπικά, ποτέ δεν αντιμετώπισα ρατσισμό μεγαλώνοντας στην Ελλάδα. Αλλά τον έχει υποστεί η μητέρα μου. Είτε πρόκειται για κάποια βλέμματα στο λεωφορείο είτε πρόσφατα, σε μια τράπεζα, που -επειδή ζήτησε να την βοηθήσουν γιατί δεν ξέρει να γράφει στα ελληνικά- της είπε η ταμίας ‘ Αν δεν ξέρεις να γράφεις να πας στην χώρα σου’. Δεν θυμάμαι να έχω θυμώσει ποτέ ξανά τόσο στη ζωή μου»

«Η πρώτη φορά που αισθάνθηκα τα βλέμματα των αντρών πάνω μου ήταν στην Β’ Λυκείου. Τότε που είχα αρχίσα να ψηλώνω και είχα σταματήσει να είμαι τόσο αδύνατη. Συνήθως μου λένε καλά λόγια για το σώμα μου και το ύψος μου και με περνάνε για Βραζιλιάνα»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις