Άρση Βαρών: Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής, Χρήστος Τριφύλλης μιλά για τον Θοδωρή Ιακωβίδη που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη Ρώμη και πλέον βρίσκεται μια ανάσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο προπονητής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, ότι η Ελλάδα θα πάρει δύο προκρίσεις για το Τόκιο.

-Κόουτς, ανέλαβες πρώτος ομοσπονδιακός στους Ανδρες και στις Γυναίκες. Τι σημαίνει αυτό για εσένα και πόσο σημαντική ευθύνη είναι;
«Η ανάληψη των καθηκόντων εθνικού προπονητή και σε ένα άθλημα όπως είναι η άρση βαρών με Ιστορία και σπουδαίους προκατόχους, πρώτον αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα και δεύτερον, συνεπάγεται μια τεράστια ευθύνη απέναντι στους αθλητές, στο άθλημα και στους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν».

-Η άρση βαρών έχει σπουδαία Ιστορία στην Ελλάδα. Είναι βάρος να αναλαμβάνεις μια θέση όπως αυτή; Τι σκέφτεσαι να αλλάξεις για να αναγεννηθεί το άθλημα;
«Οπωσδήποτε είναι μεγάλο το βάρος της ανάληψης καθηκόντων εθνικού προπονητή σε ένα άθλημα που έδωσε μεγάλες επιτυχίες και έγραψε Ιστορία στον χώρο του αθλητισμού σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Πέραν όμως των μεγάλων στιγμών, το άθλημα πέρασε τα τελευταία χρόνια και πολύ δύσκολες στιγμές και βρέθηκε σε καταστάσεις που δεν του άξιζαν. Τώρα, με τους συναδέλφους προπονητές και την στήριξη της διοίκησης της Ομοσπονδίας, θα δώσουμε μία ώθηση προς την ανάπτυξη του αθλήματος σε όλη την επικράτεια με πρώτο βήμα την αναβάθμιση του ρόλου των προπονητών, ομοσπονδιακών και σωματειακών, ώστε να αναγνωριστεί το έργο τους και να έχουν κίνητρο για εργασία και πρόοδο».

-Οταν θα φύγεις από το πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού τι θα ήθελες να έχεις πετύχει;
«Θα ήθελα να υπάρχει μια καλή εικόνα για το άθλημα με έναν θετικό απολογισμό έργου εκ μέρους μου».

-Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι το άθλημα έχει κάνει βήματα μπροστά. Μάλιστα για πρώτη φορά, η Ελλάδα είναι κοντά στο να εξασφαλίσει δύο Ολυμπιακές προκρίσεις… Πιστεύεις ότι οι Ιακωβίδης και Μπεντέλη θα καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο;
«Το νέο σύστημα πρόκρισης είναι αρκετά δύσκολο και περίπλοκο. Είσαι αναγκασμένος να βρίσκεσαι συνεχώς πάνω από έναν υπολογιστή και να παρακολουθείς επιδόσεις, βαθμολογίες και αθλητές από όλον τον κόσμο, ούτωςώστε να χαράξεις την καλύτερη στρατηγική για την εξασφάλιση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι αθλητές μας που διεκδικούν την πρόκριση είναι τέσσερις και αυτή την στιγμή βρίσκονται πολύ κοντά στις προκρίσεις με βάση τις επιδόσεις τους, που πρέπει να κατοχυρωθούν στις επόμενες δύο αγωνιστικές συναντήσεις. Πιστεύω ότι η πρόκριση θα κατοχυρωθεί για τουλάχιστον δύο θέσεις. Αυτό δείχνει την σωστή δουλειά που γίνεται από τους προπονητές σε επίπεδο εθνικών ομάδων και πως όταν φτιάχνουμε καλές συνθήκες για τους αθλητές μας έρχονται και οι επιτυχίες».

-Πόσο σημαντικό είναι για την ελληνική άρση βαρών, να είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας ο Πύρρος Δήμας;
«Και μόνο η παρουσία του Πύρρου Δήμα, προσδίδει κύρος στο άθλημα. Έχει αποδείξει πως μπορεί και έχει την δύναμη να κρατήσει το άθλημα σε δύσκολες καταστάσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Γι΄ αυτό, ένα σωστό διοικητικό επιτελείο που λειτουργεί συντεταγμένα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης θα μπορέσει να φέρει τα μέγιστα αποτελέσματα».

-Τέλος, υπάρχουν νέα ταλέντα στο άθλημα;
«Νέα ταλέντα υπάρχουν και με πολύ μεγάλες δυνατότητες. Επίσης, υπάρχουν πολλοί και καλοί προπονητές σε όλη την επικράτεια που δουλεύουν με σωστό τρόπο και η εικόνα της Άρσης Βαρών γίνεται όλο και καλύτερη. Ενδεικτικά, μπορούμε να πούμε, πως πλέον, η άρση βαρών έχει μπει στις προπονήσεις -σχεδόν- όλων των αθλημάτων».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις