Ερνέστο Βαλβέρδε: Ο 56χρονος τεχνικός αποτελεί παρελθόν από την Μπαρτσελόνατον τελευταίο μήνα. Μάλιστα, όταν Ισπανός πρώην προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο κάποια στιγμή στο μέλλον να καθίσει στον πάγκο Αγγλικής ομάδας, οίδιος ήταν ξεκάθαρος λέγοντας «πολλοί με ενθάρρυναν να πάω στην Αγγλία και να δουλέψω σε κάποια ομάδα.Προτιμώ πραγματικά να δοκιμάσω να εργαστώ σε ομάδα της Αυστραλίας».

Ο 56χρονος εξήγησε πως μέσα από την προπονητική του καριέρα, είναι μια καλή ευκαιρία για εκείνον να γνωρίσει άλλους πολιτισμούς, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά για πολλά χρόνια ακόμη. Μάλιστα, οΒαλβέρδεέφερε ως παράδειγμα τουςΙνιέστα,Τσάβιοι οποίοι φεύγοντας από τηνΜπαρτσελόνα, δεν παρέμειναν στην Ευρώπη αλλά δοκιμάζουν την τύχη τους σε άλλη Ήπειρο.

Συγκεκριμένα, οΙνιέστααγωνίζεται στην Ιαπωνία με την φανέλα τηςΒίσελ Κόμπεενώ οΤσάβιείναι προπονητής στοΚατάργια τηνΑλ Σαντ. «Συνεχάρη τον Ινιέστα όταν μου είπε ότι πηγαίνει στην Ιαπωνία. Μαθαίνει έναν διαφορετικό πολιτισμό και διαφορετικούς ανθρώπους και ενδιαφέρομαι και εγώ για την Ιαπωνία.Μπορείς να τραβήξεις υπέροχες φωτογραφίες στην Ιαπωνία.Υπάρχουν πολλά μέρη που θα ήθελα να πάω. Θα δούμε τι θα κάνω. Δεν έχω βγει από τη δουλειά για πολύ καιρό κι έτσι δεν χρειάζεται να αποφασίσω τίποτα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω αποφασίσει τίποτα.Είναι πιθανό να πάω κάπου στο εξωτερικό. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να κάνω παράξενα πράγματα γι ‘αυτό δεν θα αποκλείσω τίποτα» τόνισε χαρακτηριστικά οΕρνέστο Βαλβέρδε.